Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Lehet intercity vonaton...

Lehet intercity vonaton hordozóba macskát szállítani? 1 anyacicáról és 3 kiscicáról lenne szó. Azt olvastam, hogy hordozóban ingyen szállíthatóak, de 3 orás lenne az út, és mivel 4 cicáról van szó nem vagyok benne biztos.

Figyelt kérdés

2023. máj. 25. 12:13
 1/8 anonim ***** válasza:
71%
A MÁV ügyfélszolgálata pedig azt mondta, hogy...?
2023. máj. 25. 12:26
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
" kézipoggyászra vonatkozó általános szabályok megtartásával az utas zárt szállítóeszközben élő állatot is bevihet a vasúti kocsiba, ha az (pl. kosár, ketrec, láda) biztosítja, hogy az állat abból az utazás során nem szabadulhat ki, és alkalmas arra, hogy az utasokat, az utasok ruházatát és kézipoggyászát, valamint a vasúti berendezéseket megóvja. Az előbbiektől eltérően a kutya zárt szállítóeszköz nélkül, szájkosárral és pórázon vezetve is szállítható. Beteg, fertőző kutya, élőállat a vonaton nem szállítható. Pót- és helyjegyköteles (InterCity, Railjet, EuroCity, EuroNight) helyjegyköteles (expressz) vonat másodosztályú kocsijában a kisállatok – kutyák, macskák és egyéb kistestűek csak zárt hordozóeszközben való szállítása engedélyezett"
2023. máj. 25. 12:28
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

A szabály sajnos az, hogy "Egy utas egy (élő állatot tartalmazó) tárolóeszközt vihet magával."

De szerintem nincs az a kőszívű kaller aki nem engedné meg 3 pici cuki cicának az utazást.

Az más kérdés, hogy kibírják egy annyira zsúfoltan a 3 órát?

2023. máj. 25. 12:38
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Én vittem már. Sőt még EC 1. osztályon is, amikor még lengyel kocsik voltak a Hortobágyon. Akkor nem szólt meg senki és még akkoriban zsúfoltság sem volt.
2023. máj. 25. 13:53
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

#3: "Egy utas egy (élő állatot tartalmazó) tárolóeszközt vihet magával."

Az élő állat szó zárójelben van, vagyis nem 1 elő állatot, hanem 1 tárolót vihet akárhány állattal, tehát akár 4 cicával is.

2023. máj. 25. 14:10
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Viheted őket, de most már melegebb napok jönnek, ne szopasd őket ezzel.
2023. máj. 25. 15:12
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
IC-n van légkondi vagy légjavító.
2023. máj. 25. 17:26
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Miért ne bírnák ki? Semmi bajuk nem lesz
2023. máj. 26. 23:10

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!