Valaki utazott már vármegyebérlettel ezeken a vonatokon?: Nyírség Ic, cívis, Napfény Ic. Eddig csak zónázóval mentem, de ott is izgultam, hogy tuti elfogadják-e.
A Napfény IC-n vannak nem helyjegyköteles kocsik, a másik két IC-n pedig lehetnek olyan szakaszok, amelyek nem helyjegykötelesek, ott is használható az országbérlet, de érdemes tájékozódni előtte.
-Feláras vonatok felármentesen igénybe vehető szakaszát igénybe vehetem-e a vármegye- vagy országbérlettel?
-Igen, ha a vonat egy adott szakaszon felár nélkül vehető igénybe, akkor azon (és csak azon) a szakaszon az új bérletekkel is utazhatsz.
-Milyen esetben utazhatok InterCity vonaton is országbérlettel vagy vármegyebérlettel?
-Két esetben.
Vagy akkor, ha az adott InterCity vonaton vannak nem feláras kocsik, ez esetben ugyanis ezekben az új bérletekkel is utazhatsz.
Vagy pedig akkor, ha az adott IC-kocsi ugyan feláras, de bizonyos, a menetrendben megjelölt megállók között a vonat nem feláras járatként közlekedik.
Ilyenkor ezeken a szakaszokon az ország- és a vármegyebérlettel is lehet utazni a vonat nagy részén, arra azonban figyelni kell, hogy még ilyenkor is akadhatnak olyan kocsik a vonaton, amelyek nagyobb kényelmet és valamilyen többletszolgáltatást nyújtanak, ezért csak felár megfizetésével vehetők igénybe – vagyis vármegye- és országbérlettel még a menetrendben szereplő, „nem-IC” útszakaszokon sem utazhatsz rajtuk. Ne félj, ezt a kocsikon jelezni fogjuk!
-Hogyan tájékozódhatok arról, hogy mely InterCity vonatok mely szakaszokon (és mely kocsikban) vehetők igénybe ország- vagy vármegyebérlettel?
-Ezeket a szakaszokat a menetrendi hirdetményekben külön jelöljük, de az érintett szakaszokon természetesen a hangosbemondón keresztül is tájékoztatjuk az utasokat.
A feláras vonatokról további információk ide kattintva találhatók: [link]
---
Attól meg nem félnék, hogy a kalauz nem fogadja el, volt idejük felkészülni, de felszállás előtt őket is meg lehet kérdezni.
A kérdésben: "Eddig csak zónázóval mentem, de ott is izgultam,..."
#3 (kérdező): "Zónázón nem izgultam,..."
Most akkor izgultál vagy nem a zonazón?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!