Flirt vonaton mi ad néha nagy csattanó hangokat?
Figyelt kérdés
A WC is szokott, de az eleje meg a végén is nagyot csattan néha, de nincs ott WC.2023. ápr. 25. 14:45
1/2 anonim válasza:
A főmegszakító hangját hallod. A felsővezeték szakaszokra van bontva, hogy hiba esetén ne kelljen a teljes hálózatot áramtalanítani. E szakaszhatároknál viszont csak kikapcsolt főmegszakítóval, lehúzott szedővel, lendületből lehet áthaladni , ellenkező esetben a valamely okból feszültségmentesített szakaszt feszültség alá helyezhetné az áthaladó vonat, veszélybe sodorva a felsővezetéken akár távolabbi helyen dolgozókat vagy az esetleg leszakadt vezeték közelében tartózkodókat.
2/2 anonim válasza:
#1 leírta, ugyanazt akartam írni. Viszont a szedőt nem mindig kell lehúzni, csak ha külön ki van táblázva. Pl.felűljáró építésnél, vagy alacsony felüljárónál mint pl. Debrecen Vágóhíd utcai felüljáró.
Én amúgy a szili, gigant főmegszakító "csattanás" hangját is hallom, ha nyáron lehúzott ablak mellett utazok és az első kocsiban vagyok. Márha lehúzható az ablak.
Majd figyeld meg, hogy szili, gigant -oknál is csattan a főmegszakító.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!