Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » A villamoson hogyan kell a...

A villamoson hogyan kell a jegyet kilyukasztani, a lyukasztóban?

Figyelt kérdés
Ma próbáltam és nem sikerült.

#jegy #villamos #lyukasztó #Jegylyukasztó
2023. ápr. 20. 21:54
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

mármint régi kis piros manuális lyukasztó? Azt jó erősen meg kell húzni a tetején a fekete téglalap alakú részt kattanásig magad felé, akkor lyukasztja ki.

Ha valami automata jegykezelő akkor csak be kell tolni a jegyet és csipog meg villan rajta egy lámpa ha rányomtatta a dátumot. De van amelyik fajtánál teljesen bele kell dugni, nem elég csak kicsit.

2023. ápr. 20. 21:57
 2/9 A kérdező kommentje:

Régebbi villamos volt.

Kettes jól gondolom, hogy te az első is vagy?

2023. ápr. 20. 21:59
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
nem, nem én vagyok az első (#2 vagyok)
2023. ápr. 20. 22:06
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszi szépen
2023. ápr. 20. 22:07
 5/9 A kérdező kommentje:

"mármint régi kis piros manuális lyukasztó?"

2-es kérdésedre válaszolva.

Ha jól emlékszem igen

2023. ápr. 20. 22:08
 6/9 anonim ***** válasza:
Jól meg kell húzni a fekete részt felül.
2023. ápr. 21. 17:03
 7/9 A kérdező kommentje:

6-os köszönöm szépen!

Egyes válaszolónak jobb lett volna, ha nem válaszol. Mert neki rossz, mert olyat ír, hogy csak na!

2023. ápr. 21. 18:10
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy nézem, törölték az 1-es választ. Most már enyém van az 1-essel jelölve, eredetileg 2-es volt :D

Egyébként ez milyen fajta villamos volt? Pesten a régi Tatra? Tudtommal azon vannak még ilyen régi klasszikus lyukasztók. A vidéki városokban (Debrecen, Miskolc, Szeged) már jópár éve az automata dátumozók vannak az összes villamoson.

Buszokon viszont nemrég még volt nálunk (Miskolc) is ilyen régi lyukasztó a régebbi fajtákon, és én is láttam olyat, hogy beletette valaki a jegyet, és várt, hogy majd történik valami... De már itt is lecserélték őket javarészt.

2023. ápr. 21. 18:19
 9/9 anonim ***** válasza:
Talán felújítatlan Ganz csuklóson is van még hagyományos lyukasztó.
2023. ápr. 22. 20:03

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!