Van valaki, akinek bár van autója, meg jogosítványa,
mégis inkább a tömegközlekedést preferálja? Ha igen
miért van ez így?
Valószínűleg az üzemanyag költségek miatt. Én is így tennék, ha lenne értelmes tömegközlekedés munkahelyre, de sajna nincs.
2023. márc. 11. 20:12
Attól függ honnan hova. Nekem van autóm, pénzem, jogsim, mégis tömegközlekedek a melóba. Időben kb ugyanannyit. Tudok közben olvasni, telefont nyomkodni stb.
2023. márc. 11. 20:26
Igen, én! Az üzemagyag költség miatt.
2023. márc. 11. 20:30
Nálam helyzetfüggő.
Volt egy belvárosi projektünk. Busszal 15 perc volt az út mert végig buszsáv. Autóval meg 30-40 perc. Hát inkább buszoztam.
Utána külső kerületben voltam, oda tömegközlekedéssel 1-1,5 óra az út, kocsival 15-20 perc. Nyilván nem volt kérdés.
Hosszabb távon meg attól függ, hova, miért, milyen okból megyek.
Például csinálom a kéktúrát. Ott leginkább hibrid megoldás van, leteszem az autót, elmegyek busszal-vonattal és vissza túrázom az autóhoz.
2023. márc. 11. 21:09
A kisvárosban, ahonnan származom, nincs értékelhető tömegközlekedés, ezért ott mindig mindenhová autóval megyek. Amikor Szegeden vagyok, akkor viszont csak a tömegközlekedés - egyrészt azért, mert teljesen jó, másrészt pedig azért, mert baromi nehéz parkolóhelyet találni (a külvárosban is akár).
2023. márc. 12. 01:09
Munkába járáshoz autó,(agglomeráció)de ha Budapesten van elintéznivalóm akkor tömegközlekedés. Sokkal olcsóbb és gyorsabb mint a dugóban ülni, parkolóhelyet vadászni.
2023. márc. 12. 08:53
Vidéken, vidékre ingázáskor jól jön a kocsi, Budapesten belül inkább bkk. Pesten autóval közlekedni idegőrlő tud lenni csúcsforgalomban, drága az üzemanyag, plusz olyan helyen dolgozok, ahol napi több ezer forint lenne parkolni, de eleve helyet találni is lehetetlen sokszor. Egyszerűen nem éri meg.
2023. márc. 12. 16:46
Igen, van jogosítványom, a párom autóját vezettem is ritkán miután megszereztem a jogsit, de amikor vezettem, sajnos mindig remegett mindkét lábam vezetés közben, a parkolásnál nagyon féltem ezért ha olyan helyet nem találtam ahova tolatás nélkül nem lehet beállni akkor hosszú percekig kerestem más helyet. Alig vártam, hogy kiszálljak az autóból, miután sikerült parkolóhelyet találni.
Most már legalább kettő éve nem vezetek egyáltalán és nem érzem magamat miatta rosszul, nem hiányzik a vezetés. A bkv minden igényemet kielégíti, sűrűn jár minden gyorsan elérek mindenhová és parkolni se kell.
2023. márc. 13. 16:08
9/11 Csakegysajt95 válasza:
Jogosítványom van, autóm csak volt, de jobb mindenkinek ha én nem vezetek... Nem, nem lesz jobb. Nem, gyakorlással sem. Úgyhogy ez nálam döntés kérdése mindannyiunk érdekében
2023. márc. 18. 00:39
Jogsim van, autóm már nincs, eladtam, mert rettegek vezetés közben, egy kínszenvedés (és anyagi csőd) volt a tanfolyam is. Amúgy is elérek tömegközlekedéssel mindent még gyorsabban is, mert nem kell a dugókban várakozni meg parkolóhelyet vadászni. Ma a házhozszállítás korában szerencsére a nagybevásárlás sem okoz már gondot.
2023. márc. 18. 18:07
Kapcsolódó kérdések: