kaptam egy levelet 16000ft-rol a MÁV-tol h én 2009 ben egy nap jegy nélkül utaztam, de mindig veszek jegyet vagy bérletet tehát soha nem irták fel az adataimat, namost történt h elhagytam a pénztárcámat benne a személyes iratok, és nem tettem erröl sehol bejelentést, viszont mikor elhagytam kb 1 hét mulva postán elküldték az iratokat mert vki megtalálta, ezt csak azért irtam le h elöfordulhat h visszaéltek az adataimmal? honnan szedte az én adataimat a Máv feljelenthetem öket ezért vagy mit tegyek ?
Kártérítés követelése és becsületsértés miatti feljelentés az két különböző dolog.
2010. okt. 6. 00:43
12/16 anonim válasza:
egy tanulságod legyen azért, iratok elvesztését aznap rendőrségen be kell jelenteni
de kis adalék : 2009-ben melyik nap? ha több, mint 1 éve, akkor amúgy is bekaphatják, mert elévült a követelés ;)
2010. okt. 6. 07:32
13/16 anonim válasza:
előző vagyok, most úgy felrémlett bennem, hogy az egy év buszra vonatkozik, azért kérdezz rá itt, hogy vonatra is érvényes-e
jogiforum.hu
2010. okt. 6. 07:32
14/16 anonim válasza:
Amelyik kalóz megbírságolt az elvileg aláíratta veled a cédulát. Bemész a máv illetékes osztályára, hogy látni szeretnéd ezt a szelvényt, merthogy nem te voltál. Két eset lehetséges: 1- van rajta egy kamu aláírás. Megmutatod a személyiden, jogsidon az aláírásod, és bekaphatják. 2- nincs rajta aláírás. Közlöd h nem te voltál, jelentsenek fel ha akarnak, és bekaphatják. Egyik esetben sem tudják behajtani.
2010. okt. 6. 07:41
15/16 anonim válasza:
"namost történt h elhagytam a pénztárcámat benne a személyes iratok, és nem tettem erröl sehol bejelentést"
Itt rontottad el. Hogy nem tettél bejelentést. Amint kiderült, hogy elhagytad az irataidat, irány a rendőrség bejelenteni, ahol kapsz egy jegyzőkönyvet a bejelentésről. Most mutogathatnád a MÁV-nak a jegyzőkönyvet, hogy éppen akkor nem voltak meg az irataid, így azzal valószinűleg visszaéltek. Nade így kb semmid sincs a MÁV felé.
2010. okt. 6. 08:11
16/16 A kérdező kommentje:
2009. 05. 21.-éröl szol a birság, és tudom nagyon jol h más a kártéritési per meg a becsületsértési, de mint mondtam engem nem érdekel a kártérités, csak száljanak le rolam, és ne zaklassanak, és felejtsék el az adataimat is! bejelentést pedig azért nem tettem, mert akkor 12oráztam (reggel 6-tol este 18-ig) és nem volt idő, és mivel nem lehetett szabadnapot se kérni mert kevesen vtunk a cégnél igy sajna soha semmit nem tudtam elintézni:(
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!