A BKK bérletemet használhatom még ma úgy, hogy ma jár le?
A -tól/-ig értékeknél MINDIG, MINDEN ÖSSZEFÜGGÉSBEN a peremértékek is beletartoznak. A hét sem keddtől szombatig tart.
Persze, hogy a lejárati napon is utazhatsz. Az éjfél előtt megkezdett utazások következő nap 2 óráig is benne vannak.
Tehát most 27-én éjjel kettőig.
A tetszőleges kezdőnappal váltható BKK bérlet a jelölt kezdőnapon 0 órától (de legkorábban a vásárlás időpontjától) a következő hónap kezdőnappal megegyező napon 02 óráig Budapest közigazgatási határán belül az 1-99, 101-299, 900-999, M1, M2, M3, M4, H5, H6, H7, H8, H9, D14 vonalakon, a MÁV-START meghatározott vonatain, és a VOLÁNBUSZ kijelölt elővárosi járatain érvényes.
↑
Nem szerencsés, hogy a BKK honlapján kell keresgélni az érvényességet.
Ha úgy kérted a bérletet, hogy a kezdőnapja 2022. december 27. legyen, akkor a bérleten az szerepel az érvényesség kezdeteként, és 2023. január 26. szerepel az érvényesség végeként.
De, a kezdőnappal egyező napon 02 óráig érvényes, tehát 2023. január 27-én 02 óráig.
A bérletszelvény minta előlapjáról nem derül ki a +2 óra; nem tudom, hogy a hátoldalán nincs-e tájékoztató; a minta nem mutatja a hátoldalt.
7# akkor is február 28-ig lesz csak érvényes, ha 30-tól veszed.
Ezért kell 29-től venni, több napig érvényes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!