Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Ilyet lehet csinálni?

Ilyet lehet csinálni?

Figyelt kérdés
Régen mindig azt csináltam, hogy fogtam a tananyagot, ami épp kellett a tanuláshoz, felszálltam vele egy villamosra, és oda-vissza mentem a 2 végállomás között, miközben olvastam őket. Ilyet szabad csinálni, vagy leszállít majd a villamosvezető?
2023. jan. 13. 15:06
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha van érvényes jegyed/bérleted és nem sértessz semmilyen szabályt persze.
2023. jan. 13. 15:07
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
*sértesz
2023. jan. 13. 15:08
 3/10 A kérdező kommentje:
Van bérletem február 8.-ig:)
2023. jan. 13. 15:08
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Igen és nem. A nem a gyakoribb. Vannak olyan végállomások, amelyek „továbbutazósak”. Nem tudom, mi rá a szakszerű kifejezés.

Olyan végpontok ezek, ahonnan a járat másfelé folytatja útját, nincs ellenkező iránya. Ezeken természetesen maradhatsz, és jegyből is elég (lenne) egy.

Olyan helyen is esélyes, hogy maradhatsz, ahol a le- és felszállás ugyanott történik. Nem áll át a jármű más helyre.

Sokszor nem értik az utasok, miért áll a végállomásban zárt ajtókkal a jármű, miközben a vezetője is bent ül.

Ennek egyszerű és érthető oka van: pihenőidejét tölti. Ha le-fel szállhatnak az utasok, akkor már felel is értük, és nem teljes a nyugalma.

2023. jan. 13. 15:31
 5/10 anonim ***** válasza:
74%

„Van bérletem február 8.-ig:)”

Akkor semmi gond, ma felszállsz a villamosra és február 8-ig járkálhatsz végállomástól végállomásig. Azért az utolsó járatról ne felejts el leszállni különben bevisz a remízbe. Persze, ha megbeszéled a vezetővel, lehet, hogy megengedi, hogy éjszaka is ott aludj a villamoson. Így reggel rögtön az első járattal indulhatsz.

A viccet félretéve, ha van bérleted, akkor megteheted, nem szállít le a villamosvezető.

2023. jan. 13. 15:35
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha "régen mindig ezt csináltad", akkor pontosan kéne tudnod, hogy mi fog történni.

Amúgy addig csinálhatod, amíg épp ki nem áll az adott jármű a forgalomból, és olyankor valószínűleg le fognak szállítani.

Miért nem ülsz be egy könyvtárba vagy kávézóba inkább?

2023. jan. 13. 15:38
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Én így ismertem meg a várost , beutazva minden járatot. Nyilván ahol külön leszállóhely van, ott le kell szállni, mivel adott esetben hosszabb időre is kiallhat a jármű a forgalomból.
2023. jan. 13. 17:58
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Kihúzó nélküli fejvégállomáson (pl. Mexikói út, Hűvösvölgy, Mester utca / Ferenc körút) minden további nélkül maradhatsz a villamoson.

Kihúzóval rendelkező fejvégállomásokon (pl. Kelenföld vasútállomás 1-es villamos, Városház tér, Blaha Lujza tér (28/37/62), vagy ahol a villamos félreáll a visszafogáshoz (pl. Móricz Zsigmond körtér 56A / 61, Népliget 1M, Koppány utca 51A), nem maradhatsz fent, meg kell várnod, míg elindul visszafelé. Ugyanez vonatkozik azokra az esetekre is, amikor hurokban fordul a villamos (Gubacsi út / Határ út, Rákospalota, MÁV-telep, Szent János kórház, kivéve: Márton Áron tér, tágabb értelemben Nagysándor József utca és Pacsirtatelep is).

Azok a vonalak, ahol mindkét végállomáson fent maradhatsz, a következőek: 2, 2B, 2M, 17, 19, 24, 41, 42, 49, 50, 51, 52, 59B, 69. Ezeken kívül jó választás lehet: 1, 3, 47, 48, 56, amelyeken bár le kell szállni az egyik végállomáson, de a hosszú menetidő miatt így is bőven több, mint egy órát tudsz egyhuzamban a villamoson tartózkodni.

2023. jan. 15. 02:07
 9/10 eddiboy ***** válasza:
#8: 48-ason melyik végállomáson kell leszállni?
2023. jan. 16. 10:14
 10/10 anonim ***** válasza:
#9 Jogos, egyiken sem, elfelejtettem. :)
2023. jan. 16. 15:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!