Pótlóbuszra fel lehet vinni kerékpárt?
A vonatpótló vasútállomástól vasútállomásig közlekedik.
Ilyenkor viszont be is mondják, hogy csoportos elhelyezést, és kerékpár szállítást nem tudnak biztosítani.
Na akkor cumi van de elég nagy. 8 fős csoportot biztos nem visznek el busszal. Nincs hova tenni a kerékpárokat.
Abban az esetben ha valami nem tervezett dolog történik (baleset, üzemzavar) akkor a busz oda megy ahol a vonat van, az állomásra.
Ha előre tervezett vágányzár miatt van vonatpótlózás, akkor lehet hogy nem minden vasútállomásra megy be, hanem egy közeli buszmegálló van kijelölve a felszállásra amit könnyebben meg tud közelíteni a busz.
De sajnos a kerékpárokat a legtöbb esetben az előre tervezett vonatpótlózásoknál sem lehet szállítani. Akad olyan hogy az egyik busz húz egy utánfutót ahova fel lehet tenni a bicókat, de az általában csak előre bejelentett utazásnál van.
Ha valami hirtelen probléma adódik, akkor kezdjetek el tekerni az úticélotok felé! Az a biztos!
1-2 kerékpárt talán meg lehet dumálni a sofőrrel hogy felraktok valahogy a buszra, vagy ha olyan a busz, akkor alulra a csomagtartóba el lehet helyezni talán. De 8 gépet tuti nem lehet felrakni. Sokszor
- frekventáltabb vonalakon - az utasok sem férnek el, mert nincs annyi busz.
Én tavaly nyáron jártam úgy, hogy gázolt az a vonat ami szembe jött, úgyhogy a mi vonatunk vonatpótlós lett. Egy régi ikarust állítottak ki, a sofőr nem engedte fel a kerékpáromat még úgy sem hogy ha kivettem volna a kerekeket (29-es monti), hogy akkor az úgy talán elmenne poggyásznak. Ő nem fogja takarítani az olajat. Anyád, nem is olajos, gyakorlott bringás és szerelő vagyok, nem Jóska bácsi aki a traktorból leeresztett fáradtolajban áztatja a láncot. Kb 20 utas volt, elfértem volna az üléssorok között.
Úgyhogy felültem a nyeregbe és hazatekertem... 41 km lett pluszban még az aznapi 70 km-s túra után. Nem esett már annyira jól montival közúton :D
De legalább szembeszél volt.
Mondjuk ha az utolsó vonat lett volna sötétben, akkor nem tudom mit csinálok, mert nem volt nálam normális lámpa, csak a kis ledes villogók ami alibinek elmegy, de látni nem lehet vele.
A 8 kerékpár az 8 kerékpár akár együtt vagytok papíron akár nem 😂 🤦♂️
Ez nem olyan mint a repülő, hogy majd utánad küldik a csomagot ha elkeveredik valahol, vagy leveszik a súly miatt. Ahonnan vonatpótlózás van ott le kell szedni mindent és mehetsz a busszal, vagy amerre látsz.
A vonatpótló nem fordul. Vagy max úgy, hogy a következő vonatot éred el vele. Olyan nincs, hogy jajj ott marad még kér bringás, vájatok már még egy órát amig áthozom őket.
A szerelvényt visszafordítják. Aztán lehet elküldik egy teljesen más vonalon.
Ha a biciklidet rajta hagyod, akkor annak ints is búcsút örökre! Nem fogja senki őrizgetni! Főleg utánad vinni nem fogják! Pláne nem vagonostól!
Kérdező , ez egy abszolút megoldatlan probléma. Ugyan a jogi szabályozás ma már engedné a buszokon történő kerékpárszállítást, a MÁV-Start ilyet egyáltalán nem vállal. (A MÁV-HÉV viszont tudomásom szerint igen.)
Ilyen esetben tehát a kizárt szakaszt kerékpárral kell megtenni vagy elhalasztani a továbbutazást. Nem egy jó helyzet és szerintem megengedhetetlen egyáltalán ez a hozzáállás is, de egyelőre ez a helyzet.
a vonatpótló buszok, mindig két vasútállomás között közlekednek, amelyek között a vágány le van zárva. A vonatpótló buszok menetrendje a vonatok menetrendjéhez van igazítva, előre kihirdetik és tájékoztatják erről az utasokat, tehát már kb. 1 hónappal előtte is fent van a Máv honlapján, ott tudsz tájékozódni. Csak váratlan eseményeknél nem hirdetik ezt ki, mikor a vasúttársaság sincs felkészülve erre.
A vonatpótló buszon kerékpár nem szállítható.
A vonatpótló buszok számát az adott utazóközönség számához igazítják az előzetes felmérések és becslések szerint. Pl. lehet péntek este, mikor minden kollégista megy haza, 9 pótlóbusz szállítja az utasokat ugyanazon a vonalon, míg szombat délután ugyanezen a szakaszon csak 2 busz közlekedik.Az összes busz pár perc eltéréssel indul és érkezik meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!