Kedvezményes Gödöllő zónabérlet váltható kerepesi lakcímmel?
Alapvetően hévvel járok Kerepesről Budapestre, de a hév körülményei miatt egyre gyakrabban volánozok. Az a baj, hogy a Kerepesi hévmegálló van a legközelebb hozzám, volánra felszállni csak Kerepes, Templomnál és Kistarcsa, Vendéglőnél tudok. Ez általában sikerül de azért használnám a hévet is ha úgy kényelmesebb.
Tehát csak gödöllői lakcímmel vagyok jogosult a zónabérletre vagy akkor is, ha az adott zónában lakom?
A MÁV-nál zónabérlet néven csak Dunaharaszti zónabérlet, és Dunaharaszti tanuló zónabérletet látok. A Volánbusz oldalán ugyanezeket és Dél-Budát.
Megnéztem ezek felhasználási feltételeit, de csak a személyi igazolványt írja. Ha van olyan, amit kérdezel, akkor nyilván ott sincs másképpen.
Tanulóknál ez áll:
Az igénybevétel feltételei
A tanuló zónabérletet csak a helyközi közlekedésben 90%-os bérletárkedvezményre
jogosultak használhatják.
A kedvezményre jogosító igazolvánnyal illetve igazolással valamint személyazonosító
okmánnyal együtt érvényes.
Köszönöm a válaszokat. Elírtam, mert valamiért nem zónabérletnek hívják ők sem (pedig az).
Erről lenne szó, de tényleg nincsenek fent a feltételek.
#4 ebből azt veszem le, hogy (feltételezve, hogy ebben a zónában is hasonlóak a feltételek) igénybevehetem a kedvezményt. Vagy nem?
#2 az még a kisebb probléma hogy koszos, mert akkor nem ülök le, de mindennapi utasként számtalanszor ért már attrocitás. Dobáltak már meg mekis krumplival az ablakon át, köptek le ellenőrt a szemem láttára és állt már a vonat a bliccelők miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!