A buszsofőr kikaphatja a kezből a diákigazolványt kérés nélkül?
Kérte a diákigazolványt hogy mutassuk fel erre mondott valamit amit nem értettem tisztán de valami olyasmi volt hogy "Te se múltál még el 16?" Erre kikapta a kezemből mikor mutattam.
Megkérdeztem a sofőrtől a végállomáson hogy "miért kapta ki a diákigazolványt a kezemből"
Annyi volt a válasza hogy "Azért hogy leszáljál, viszontlátásra"
Mondtam neki "köszönöm szépen a választ" és leszálltam.
Tényleg van ehhez joguk hogy így kikapkodják a kézből? Még csak azt sem tudom mit nézett rajta. A vonaton a kalaúz, se az ellenőr nem vette még el csak annyit hogy mutassam meg de a kezükbe nem vették.
"Azért hogy leszáljál, viszontlátásra"
Hát, ha így beszél tuti felnyomtam volna minimum a volánnál, rendszám, járatszám, helyszín, időpont, és örülhet hogy nem húztam be neki egyet.
#4:
Ha behúzol neki, járkálhatsz a bíroságra és fizethetsz ügyvédet, izomTibi.
Nincs joga hozzá.
Szerencsére már csak ritkán buszozom, de gimitől kezdve a főiskoláig sokat jártam busszal, még Bpre is Kom-megyéből.
Elég sok hasonló konfliktusom buszsofőrökkkel, tisztelet a kivételnek, de az egyik primitívebb, nevetlenebb „állatfaj” Magyarországon.
Nekem egyszer a kezem húzta oda, miközben mutattam diákom, mert „rosszul tartottam”, és nem látta.
Volt, amelyik át akart verni engem meg egy másik utast, mert zsebbe többet fizettünk, előrementem, és ott pofáztam neki, hogy adja vissza pénzt, majd előreküldtem a másik utast is, hogy visszakérje. Na, akkor átfutottam az agyamon, hogy a buszvégen összeverem, de nem volt kedvem bíróságra járni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!