Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mi is az a viszonylatigazolás...

Mi is az a viszonylatigazolás és hogyan működik (volánbusz)?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Még csak most ismerkedem a Mobiljegy alkalmazással és lenne néhány kérdésem amikre egyszerűen nem találok választ a neten. Így ha bárki, aki jártas a témában tudna segíteni, azt megköszönném!

Diák bérletet szeretnek vásárolni és tudom, hogy az alkalmazásban csak távolságot lehet kiválasztani, így a diákom mellett szükségem lesz egy viszonylatigazolásra is. Ezzel kapcsolatban lennének igazából a kérdéseim, mert ezelőtt még sosem hallottam róla. Az első kérdésem viszont az lenne, hogy én rendelkezem Budapest bérlettel is és az alkalmazásban nincs olyan opció, hogy “kiegészítő” bérlet, így távolságnak a bérlet szakasz határ és a végállomás közti távolságot kell figyelembe vennem?

Viszonylatigazoláshoz kapcsolódó kérdések:

- Az igazolás oda-vissza érvényes?

- Az alkalmazásban elég egy bérletet vásárolnom, vagy kell egy oda és egy vissza útra?

- Milyen okmányok/papírok kellenek az igazolás kiváltásához? Elég diák+lakcím kártya vagy szükség van valami másra is?

- Mindig meg kell újítani, vagy határozatlan ideig érvényes?

- Jelezni kell rajta valahogy külön, hogy rendelkezem Budapest bérlettel is, vagy igazából azt elég csak felmutatnom a sofőrnek?

Válaszokat előre is nagyon köszönöm!!

2022. nov. 20. 23:11
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Egyszer kell venni és örökre érvényes. Amikor én vettem 40 Ft volt, azóta valószínűleg már drágább. BB mellett is a teljes útvonalra kell váltani, a bérletnél az első fővárosi megállótól mért távolságot kell figyelembe venni, a két bérlet csak együtt érvényes. Természetesen érvényes oda-vissza.
2022. nov. 21. 17:51
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Válaszok:

- Igen, oda-vissza érvényes.

- Elég egy bérletet vásárolni, az is oda-vissza érvényes.

- Elég a diák+lakcímkártya.

- Határozatlan ideig érvényes.

- Elég felmutatni a BB-t.

Távolságnak a bérlet szakasz határ és a végállomás közti távolságot kell figyelembe vennem? - Igen.

2022. nov. 21. 22:17
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek!! Sokat segítettetek!
2022. nov. 22. 11:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!