Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Honnan tudom mikor kell...

Honnan tudom mikor kell leszállni a vonatról? Mármint van ott ilyen hangosbemondó, ami mondja hogy hol járunk?

Figyelt kérdés
Ne nézzetek hülyének, csak még soha nem ültem vonaton. Sőt 18 éves korom óta vezetek(4 éve), csak sajnos elvették a jogosítványomat ittas vezetés miatt. Úgyhogy meg kell tanulnom tömegközlekedéssel járni😤

2022. nov. 13. 01:45
1 2
 1/12 anonim válasza:
100%
A telefonon tudod követni. Ha offline vagy, akkor fényképezz vagy rajzolj egy térképet a netről mielőtt elindulsz és azt nézegesd közben. Mellette meg stíröld ezerrel az egyes megállók tábláit. A kalauzt is megkérdezheted, hogy hol jártok, mik fognak sorban következni.
2022. nov. 13. 02:04
 2/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2022. nov. 13. 02:15
 3/12 anonim ***** válasza:
61%

Egyébként nem mondjak be, neked kell figyelni :/ én régen a wifi beallitas opcional figyeltem, hol jarok, vagy néztem a megálló táblákat. Szerencsére vonaton van annyi idő, hogy le tudsz szállni így is.

Ha helyi jegyet veszel, pár száz Ft plusz, ott általában van hangos bemondó .

Másrészt akar utasokat , kalauzt megkérdezni. Általában kedvesek .

2022. nov. 13. 05:37
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Én a Google Mapson néztem, hogy hol járok.
2022. nov. 13. 06:26
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Csak a modernebb járműveken van, mint pl. a flirt.

Vagy az ablakból figyeled az állomástáblákat. De a legegyszerűbb, ha a telefonodon bekapcsolsz egy térképet és akkor pontosan tudod, hogy hol jársz.

2022. nov. 13. 07:13
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Felén a régin is bemondják.
2022. nov. 13. 07:15
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Összefoglalom:

- Sok járművön bemondják már automatikusan vagy élőszóval, de még nem teljesen általános

- A legbiztosabb a hálózati lefedettség helyenkénti hiánya miatt az, ha előre tudod minimum a te megállód előtti 1-2 állomás nevét. Ez lehet olyan állomás, ahol meg is áll a vonatod, de olyan is, ahol csak áthalad - a lényeg, hogy lásd, mikor kell készülődnöd.

- Ha a vonatod teljes menetrendjét letöltöd (lefotózod, elmented) előre, akkor késés esetén is tudod követni , hol tartasz.

- Érdemes a vonat elejére ülni , jobban látod érkezéskor az állomásnévtáblát.

- Online pedig Google Mapsen pontosan tudod követni , hol jársz , de a MÁV alkalmazás térképe is jó - ott a késést is látod.

- Biztosan van minden vonaton személyzet és törzsutas is, fordulj hozzájuk bizalommal. Utas esetén a válaszból érezni fogod, ha esetleg mégsem annyira rutinos arrafelé :)

2022. nov. 13. 07:35
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

A telefonodon nézd a térképet, hogy épp merre jár a vonat. A google mapson, és az openstreetmapson is be vannak jelölve a megállók, látni fogod melyikhez közelít a vonat éppen. Ez nem csak vonaton jó, bármelyik közlekedési módban hasznos. Én így közlekedek budapesten is. Nem látom a táblákat, mert rossz a szemem, úgyhogy nézem a telefonom :D Meg persze ott a MÁV applikáció is,

azon is követheted a vonatot.

Emellett természetesen nézd a táblákat is. Minden állomáson és megállóhelyen van tábla, hogy az melyik hely. Több helyre van kitéve tábla a megálló elé is. A mozdonyvezetőnek is segítség tejködben, nem csak az utasnak.

Lehet nézni az időpontot is, de ha késik a járat, akkor mit sem érsz vele.

A modernebb járműveken pedig van utastájékoztatás, bemondás és/vagy kijelző.

Emellett pedig a rutin számít majd. Ha sokat jársz egy vonalon, akkor már a bokrokból, fákból, korom sötétben is stb tudni fogod, hogy merre jártok.

2022. nov. 13. 08:34
 9/12 anonim ***** válasza:
92%
A 100 éves módszer, hogy mikor lassít a vonat, kinézel és elolvasod a táblát, húú az nagyon maradi. Mindenképpen a telefonodon kell nézni.
2022. nov. 13. 13:54
 10/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, nem is gondoltam volna hogy mindenki ilyen segítőkész lesz. Igazából azért vagyok ráparázva, mert külföldre megyek vonattal, és nem akarok rossz helyen leszállni😅
2022. nov. 13. 14:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!