Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Hol kell vonatjegyet venni?

Hol kell vonatjegyet venni?

Figyelt kérdés
Életembe először holnap fogok vonatra ülni ami Bajáról - Székesfehérvárra megy. Nekem fogalmam sincs az egész vonat menetről. Azt szeretném tudni, hogy jegyet a vasútállomáson lévő pénztárnál kell megvenni vagy a vonaton? Esetleg, ha valaki utazott már ezen a vonalon és tudna nekem segíteni, annak örülnék.
2022. nov. 9. 00:14
1 2
 1/12 anonim válasza:
100%
Ahol van jegykiadás, ott muszáj megvenni a vasútállomáson. Baján gondolom van.
2022. nov. 9. 00:24
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha van pénztár és van jegykiadás, akkor ott. Ha nem akkor a vonaton.
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Jegypénztárban vagy automatában. Ha egyik sincs a kiinduló állomáson, akkor a vonaton a kalauztól.

De a legjobb, ha a neten veszed meg, mert úgy kapsz rá 10% kedvezményt és nem kell sorbaállnod.

4/12 anonim válasza:
100%
Esetleg még megveheted telefonon a MÁV appban, akkor kapsz 10% kedvezményt is. :) Én mindig így veszem, egyszerűbb, gyorsabb, telefon úgyis mindig nálam van...
2022. nov. 9. 00:25
 5/12 anonim ***** válasza:
23%
A buszon.
2022. nov. 9. 00:29
 6/12 A kérdező kommentje:
És azt honnan tudhatom meg hogy melyik vonatra kell felszállnom, ha nincsen kitáblázva,illetve, nincsenek vágányszámok?
2022. nov. 9. 00:51
 7/12 anonim ***** válasza:
88%
Azért nem olyan nehéz. Baján max. 1-2 vonat ha áll a síneken egyszerre.. :) De amúgy azt hiszem van egy monitor a váróteremben. Illetve ha kimész a vonatokhoz, akkor ott is ki van táblázva, hogy melyik melyik vágány, vagy lehet nem táblázva van, hanem lehet fel van festve valahova az aszfaltra. Pontosan már nem emlékszek, de azt hiszem írja a vágányokat. De amúgy ha a vonathoz oda mész, akkor sokszor az ajtó körül írja egy kiragasztott papíron, hogy merre megy az a vonat. Szóval na, lehetetlen elrontani, azért a bajai vasútállomás nem olyan forgalmas, csak azért ne pár perccel a vonat indulása előtt menj. Magát a vágányszámot meg szerintem írja a vonatjegyen is.
2022. nov. 9. 01:49
 8/12 anonim ***** válasza:
90%
Mindig ki van írva honnan megy, kisebb állomásokon hangos bemondó van, de annyival kevesebb sín is. Jegyet jegypénztárban kell venni, ha van, ha automata van, akkor abban. Utóbbit nem fogadják el a vonaton, hogy azért nem vettél jegyet, mert nem értesz az automatához, amikor olyakor elég vackok és kijelzőjük is elég hülyén kalibrált. Ha nincs se automata vagy nem működik sem jegypénztár, akkor az ellenőrtől vehetsz vonaton és nagyon örülni fog neked, mert 25%ot jutalékot kap a felírásból. Ha frankó vagy megveszed neten, mint én szoktam. Habár a jegy.mav.hu lényegesen bonyolultabb, mint a régi elvirás jegy vásárlás, de azért azon is lehet venni és 10%-ot elengednek. Érdemes 20-30 perccel előbb menni, mert nem tudhatod mennyien vannak a pénztárban, vagy automatánál és még rutin hiányában a vonatot is meg kell találd. :) Több rutinnal elég 5-10 perccel előbb menni ha online veszel jegyet.
2022. nov. 9. 04:43
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván az ember kicsit tart az ismeretlentől, de nem bonyolult dolog vonatozni. Igazából annyit kell tudnod, hogy mikor indul a vonatod, hová tartasz és mi a vonatod végállomása. Ez alapján egyértelmű lesz, mert vagy egy monitoron látod, hogy melyik vágányról indul a vonatod , vagy legkésőbb az állomáson a vágányokhoz kilépve látni fogod a vonat ajtajára vagy ablakába tett nyomtatott táblán a célállomást, ráadásul indulás előtt már ott a vonatszemélyzet is, akik segítenek, ha bizonytalan vagy.

Jegyet pedig inkább vegyél előre online, vagy az állomáson. Pénztárból drágább, automatából olcsóbb, online a legolcsóbb.

2022. nov. 9. 06:35
 10/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a gyors és segítőkész választ! Így már boldogulni fogok.😊
2022. nov. 9. 09:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!