Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » MÁV bérlethez jár helyjegy is...

MÁV bérlethez jár helyjegy is az adott vonalon?

Figyelt kérdés
Heti 2x utazok Budapestre oda-vissza, 30 napos tanulóbérletet szeretnék vásárolni és felmerült bennem néhány kérdés. A bérlet az adott vonalon ugye oda-vissza használható? Mert megnéztem a MÁV alkalmazásba ahol venném ott csak az odautat tünteti fel. A másik pedig az lenne, hogy a vonat amivel megyek helyjegyes és sokszor teljesen tele van, ilyenkor a bérlettel hova kellene ülnöm, biztos nem biztosítanak helyet egész hónapra de így meg folyamatosan leülök majd más helyére?
2022. nov. 7. 14:42
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem, az külön téma
2022. nov. 7. 14:45
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

„…csak az odautat tünteti fel…”

Tíz éve vagyok itt jelen, és tíz éve nem tudom elképzelni, milyen lehet az a bérlet, amelyik csak egyik irányba érvényes.

2022. nov. 7. 14:51
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

90% árkedvezményű helyközi bérlettel történő utazásra nappali- és esti tagozatos tanuló, illetve hallgató jogosult, a lakóhely és az oktatási intézmény között; valamint a lakóhely és a gyakorlati hely között.

A bérlet korlátlan számú oda-vissza utazásra jogosít.

Bérletesek csak a gyorsvonati pótdíj megfizetése alól mentesülnek; helyjegyes kocsikban csak akkor utazhatnak, ha az utazáshoz minden alkalommal megveszik az érvényes pót- és helyjegyet.

2022. nov. 7. 15:07
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

"a vonat amivel megyek helyjegyes"

Akkor minden alkalommal kell venned helyjegyet is, a bérlet arra nem érvényes.

2022. nov. 8. 09:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!