Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Miért nem tud mindenki oda...

Miért nem tud mindenki oda leülni IC-n ahova a helye szól?

Figyelt kérdés

Most megyek hazafele, és nem egy veszekedés volt abból, hogy senki nem ott ül, ahova a jegye szól, sőt valakinek nincs is hely jegye, csak itt ül.

Szerencsére az én helyemen nem ült senki, viszont a velem szembe ülő nem a saját helyén ült, és azt akinek a jegye oda szólt nem is akarta odaengedni, merthogy Ő az ablak mellett akar ülni, szólni kellett a kalaúznak, de még úgy sem akarta átadni, majdnem rendőrséget kellett hívni.

Mi olyan rohadt nehéz abban, hogy ha szól a helyem az xy székre, akkor odaülök, vagy ha nem oda, akkor választok egy üreset ha van, de ha odajön az, akinek a jegye odaszól, akkor szó nélkül felállok.

Nem értem mi olyan nehéz abban, hogy a saját helyéükre üljenek az emberek, oké ha üres a kocsi, akkor megértem, hogy nem feltétlen odaülnek, de péntek délután, amikor vége a munkának + a koleszosok is mennek haza, mi a fszért kell variálni?

2022. okt. 28. 17:35
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, de idegesítő mert ott még verekedni sem lehet, mert túl sok lenne a szemtanú.
2022. okt. 28. 17:53
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Sok oka lehet.

Az egyik a kényelmesség: aó, há' ne menjek mán el odáig, itten se ül senki, itten, ide, így leülök!

A másik a tudatlanság: azt se tudja, hol a helye, nem találja a számot se a jegyen, se a csomagtartó polcon, úgy van vele, hogy ő nem tudja mán, mi hogy van, leül valahová, osztán úgyis az a lényeg, hogy jegye legyék.

A harmadik a helykiosztás: egymás mellé kérték a jegyet, de nem sikerült, esetleg négyesbe akartak ülni, de az a négy hely, amit kaptak, pont egy irányba néz vagy mondjuk Babi néni nem tud háttal utazni, pedig ő kérte, hogy menetirányba adják a jegyét, de nem úgy kapta. Átül hát oda, ami neki jobban megfelel.

2022. okt. 28. 17:56
 3/12 anonim ***** válasza:
90%
people = shit
2022. okt. 28. 18:09
 4/12 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
92%

Egyrészt most éppen megszüntették, azaz nem kell helyjegy a Savaria IC-re ha Szombathelytől Győrig utazol. Én szerencsétlen Győrig megyek, nincs helyjegyem, leülök valahova, elküldenek, jogosan... Leülök egy másik helyre, onnan is elküldenek... Azóta azt csinálom, hogy megvárom az indulást, aztán keresek helyet. De aki Répcelaknál szál fel, ugyanúgy lehet helyjegye és én leülök Szombathelyen az ő helyére... érted a dillemmát? :)

"pedig ő kérte, hogy menetirányba adják a jegyét, de nem úgy kapta."

Nekem azt mondták, mikor így akartam kérni a jegyemet, hogy nem tudnak úgy adni, mert nem tudják, hogy a kocsikat hogy fordítják... Pedig én csak menetirányba tudok ülni, mert különben róka bácsi. :(

Szóval igen, vannak akik csak leülnek valahova, mert nem tudják hol vannak, most vonatoznak először vagy azért mert nincs is helyjegyük. De ne hasonlítsuk őket ahhoz, akik azért ülnek le valahova, mert nekik ne mondja meg senki, hogy mit csináljanak.

2022. okt. 28. 19:03
 5/12 anonim ***** válasza:
Van még olyan hogy latorca intercity?
2022. okt. 28. 19:21
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Mert ez a nyomorék MÁV-csoport máig nem tudott kiizzadni magából egy normális helyfoglalási rendszert, így nem tudsz könnyen neked tetsző helyet foglalni. Lehetséges probléma, hogy a hely nem menetirányba néz, nem ablaknál van, nem folyosón van, fülkésben van, nem fülkésben van, négyes boxban van, páros ülésen van, szóló ülésen van , ajtó mellett van, messze van a wc-től, sok utas ül a közelben , túl kihalt a szakasz, nem a vonat elején van, nem a vonat végén van, messze van a bisztrószakasztól, túl hideg van a szakaszban, túl meleg van a szakaszban, gyerek ordît a szakaszban, másik kutya hergeli az övét a szakaszban, sok a piréz a szakaszban , stb
2022. okt. 28. 20:17
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen igazad van. Volt már pár veszekedésem nekem is ebből. Kecskemétről jártam Pestre. Sokszor volt hogy aki előbb szált fel (Szeged, Kiskunfélegyháza) az elfoglalta a helyem.
2022. okt. 28. 20:30
 8/12 anonim ***** válasza:
75%
Te nagyon rá vagy pörögve erre a témára.
2022. okt. 28. 22:16
 9/12 anonim ***** válasza:
29%
mert a kocsi elején lévő ülés pontosan oda megy, mint a végén lévő, el kéne ezt az egész számozást felejteni, annyi helyjegyet eladni, amennyi hely van, de ennyire ragaszkodni egy számhoz teljesen felesleges
2022. okt. 29. 20:34
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
#6 Jogos, amit írsz. DE hidd el, hogy a hazai közlekedési kultúrát elnézve, hiába lenne normális helyfoglalási rendszer, mert ugye abban is előbb-utóbb elfogynak a valakinek szimpatikus helyek, és kezdődne újra ugyanaz, amit leírt a kérdező.
2022. okt. 29. 22:28
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!