Hogy is vannak ezek a volvo busz alvázak és motorok?
Ahoj!
A kérdéssel bevallom van egy kis gond, igazából nem nagyon értem személy szerint, hogy miről szeretnél kérdezni...
Az alvázak és a motorok úgy vannak megépítve, hogy azok teljesen passzolnak egymáshoz, természetesen kisebb motor applikálható nagyobb alvázra, csak minek, mert akkor alulmotorizált lenne a jármű.
A Volvo készített egy kb. optimális járműalapcsomag-rendszert, ami az alváz-motor-váltó szenthármságból áll, ahhoz azt teszik a gyártók, amit csak szeretnének. A padlószint pont emiatt bármelyiknél lehet alacsony és magas is, ez csak a gyártási kiviteltől és a jármű felhasználási céljától függ. (Csomagteres távolsági busznál természetesen nem alacsonypadlósat fogsz gyártani, városi busznál meg minek kellene csomagtér, ott ésszerű mértékben alacsonypadlóssá igyekszel tenni a járműved)
Bízom benne, hogy jól értettem a kérdést és hogy arra sikerült válaszolni!
Üdv: Szergej
Köszönöm a választ, naggyából stimmel is. :D Hogy kicsit konkretizáljam a kérdést, hogy van az, hogy építettek pl a bkv számára 7700 a típusú buszokat amibe a 7,3 literes motor került. Azt tudom, hogy a debreceni civisek b9 -es alvázra és 9,3-as motorral készültek. Gondolom ebből kiindulva, hogy a pestiek is. Ezesetben akkor a nagyobb motorhoz tervezett alváz kisebb motorral készült, vagy a pesti buszok b7r-re épültek, mint a localók? :)
Nagyon konkrétan akkor a kérdést úgy kellett volna feltenni, hogy az alváz meghatározza e az autóbusz hosszát és padlószintjét, vagy csak a beépíthető maximális motor méretét.
Amúgy ha még tud valaki a témában válaszolni lene még egy ennél egyszerűbb kérdésem: hogy lehet az, hogy a 7,3-as motorok maximális nyomatékának sokhelen 1850 nm-et írnak? -amikor a 12 literesnek is "csak" 1700 körül van ha nincs nagyon kihegyezve, tehát 340 lóerős.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!