Melyik a leggyorsabb vonat Magyarországon?
Figyelt kérdés
Mennyivel tud menni?2022. okt. 15. 16:33
1/18 anonim válasza:
Egy vonat sebessége függ a vasúti jármű , a pálya és a biztosítóberendezés engedélyezett legnagyobb sebességétől. Jármű oldalról 200 km/h tudomásom szerint a maximum , pálya- és biztosítóberendezés oldalról 160 km/h. Így utóbbi az idehaza elérhető legnagyobb sebesség. (Igaz, különböző tesztek, futáspróbák során ezt is legálisan meg szokták haladni, talán 176 km/h-ig.)
2/18 anonim válasza:
A Taurus. 230 km/h a végsebessége, de ennyivel csak Ausztriában tudna menni hozzánk legközelebb. [link]
3/18 anonim válasza:
Itthon 160, többel nem mehet. Mondjuk hogy mit tud egy Flirt, megnézném :)
4/18 anonim válasza:
A Railjet-ek meg a többi Euro City az 1-es fővonalon, 160-asok.
5/18 anonim válasza:
Jah 110%-on hajtják meg őket műtanrendőri próbán. Úgyhogy 176kmh a hivatalos max sebeség magyarországon. (Mondjuk mentünk már gyorsabban is, de pszt! :) )
A magyar 470-esek pedig nem taurusok, ezek nem kapták meg ezt a nevet, mert nem teljesen ugyanazok mint az osztrák 1016-1116-1216-osok. Azokon látható is a plecsni a főkereten. Lásd a feljáró ajtó mellett balra: [link]
7/18 anonim válasza:
A Taurus tervezési sebessége 200km/h.
Magyarországon a legnagyobb engedélyezett sebesség 160km/h, ezt tudják a Taurusok mellett a Traxxok, Vectronok, Talentek, FLIRT-ök és KISS-ek is.
8/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat! :)))
2022. okt. 15. 23:03
10/18 anonim válasza:
#7 vagyok.
Bocsi, a Taurus tervezési sebessége 230km/h, nem tudom miért írtam 200-at.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!