Szerintetek mit csinál a BKK abban az esetben, ha egy BKK ellenőr megpótdíjaz egy emberkét, aki nem tud fizetni, de rákényszerül arra, hogy utazzon?
Figyelt kérdés
Se munkája, se családja, de bejelentett lakcíme van, ahol él és nem tulajdonos. Elévül a dolog vagy élete végéig megpróbálják behajtani rajta a pótdíjat?2022. okt. 15. 10:10
11/16 A kérdező kommentje:
Nem kell komolyan venni, nincs ilyen, csak kérdeztem mi van ilyenkor?
2022. okt. 15. 11:07
12/16 anonim válasza:
szóval kamukérdés...
köszönjük, emese.
13/16 anonim válasza:
Ha a rokonai látják el, de nem regisztrált a munkaügyi hivatalban, akkor nem tud kérni bérletet (nem is jár, csak adható).
Egyébként el tud évülni minden követelés, de pusztán az idő múlása kevés hozzá. Szóval, ha mondjuk hetente felszólítják, akkor nem ketyeg az óra.
Ha öt év múlva eszmélnek, hogy hoppá, ezt itt függőben van, akkor már nem követelhetik (az ötöt hasraütésszerűen írtam, nem tudom mennyi az idő).
14/16 anonim válasza:
Ilyenkor az van, hogy a modik mérlegelik. Megtarthatják, mert a válaszok hasznosak lehetnek a nem kamuzók, de törölhetik is. Ha túl sok ilyen akciód van, akkor lejjebb csúszhatsz egy szintet, vagy elköszönhet ettől a profiltok.
15/16 anonim válasza:
5 év az elévülés, de attól még tartozol, csak jogi úton nem követelhető. Attól még felkérhetnek rá és ha eleget teszel neki, nem kell visszafizetniük, ha közben rájössz, hogy elévült. Régen sok pótdíjat hagytak elévülni, manapság már nem szokták hagyni. Ha ilyen eset megtörténne, mindenek előtt meg kell próbálni kimenekülni a helyzetből, például leszállni a járműről, miélőtt odaér az ellenőr. Ha ez már nem lehetséges és pótdíjaz, méltányossági kérelmet kell írni a BKK-nak, hogy az anyagi helyzetre való tekintettel mérsékeljék/töröljék a pótdíjat. Ebből jó eséllyel nem lesz semmi, de az esélyt meg kell adni. Ha ez se sikerül, akkor meg egyszerűen behajthatatlanná kell tenni úgy, hogy az illető nevén ne legyen semmilyen vagyon és ne legyen bejelentett jövedelme, csak fekete. Nem tudom mennyi idő után adják fel, utána ki kell várni hogy elévüljön. Ez jó sok idő lesz, akár egy évtizedig is eltarthat a huzavona.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!