Miért kell gyorsvonati pótjegyet venni olyan helyekre, ahol menetrend szerint is lassabb a gyorsvonat a személyvonatnál?
Pl. Zuglóból ha a Nyugatiba szeretnék menni, akkor 7 perces menetidőt ír a személyvonatra és 8 perces menetidőt ír a gyorsvonatra. Mégis pótjegyet kell váltanom. Miért?
(Senki ne írja, hogy mert ez a szabály, hanem konkrétan indokolja meg, hogy miért gondolják a MÁV-nál, hogy ez így jó.)
Akkor mi lenne, ha körültekintőbben olvasnál?
"Később a sebesvonatok felármentességet kaptak azokon a szakaszokon, ahol a járat minden állomáson és megállóhelyen megáll."
sebesvonatok
1.2.6. Felár, különleges szolgáltatás
Feláras vonat igénybevétele esetén az adott vonat vagy szolgáltatás igénybe
vételéhez a szükséges felárat is meg kell fizetni. Az utazási kedvezményről
szóló jogszabály vagy a Díjszabás egyes kedvezményeknél ettől eltérően úgy
is rendelkezhet, hogy az adott vonat vagy szolgáltatás igénybe vétele esetén nem kell megfizetni a felárat (nem kell pótjegyet, helyjegyet, pót- és
helyjegyet, gyorsvonati pótjegyet váltani), vagy
a felár megfizetése helyett díjmentes pótjegyet, helyjegyet, pót- és
helyjegyet kell váltani.
Szerintem is. Ez hivatalos dokumentum, a wiki nem az.
Mást nem találsz benne, de szólj, ha tévedek. Nem olvastam át a terjedelmes anyagot.
Beírtam a MÁV oldalára, hogy Debrecen-Csapókertből Debrecenbe szeretnék menni. 250 forintos jegyet ajánlott fel az S6193-as sebesvonatra.
Beírtam, hogy Zuglóból a Nyugatiba szeretnék menni. Ugyanerre a sebesvonatra 400 forintos jegyet ajánlott fel.
Hát ez jó nagy diszkriminálása a budapestieknek. És nem csak a bérletesekről van itt szó, mert a jegyet vásárlók is drágábban utazhatnak, mint a debreceniek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!