A MÁV automaták miért nem ott vágják el a jegyet, ahol vége a tartalmának?
Figyelt kérdés
2022. okt. 3. 13:54
2/6 anonim válasza:
Elromolhatnak. Nekem egyszer a 10-es csomagot egyenként felezve adta ki.
3/6 anonim válasza:
A jegy mérete fix, a hátoldalán van egy fekete jelzés amit a gép lát, onnan tudja hogy hol kell vágni. Ha az adattartalom nagyobb mint egy méret, akkor nem vág, hanem nyomtat tovább míg el nem fogy az adat, majd engedi az üres lapot a jelzésig és ott vág. Így ha éppencsak átlógott az adat a második jegyre, elég sok papír pocsékba megy. A BKK is amúgy így működik, csak ott a fix tartalom miatt nem fordul ilyen elő.
4/6 A kérdező kommentje:
Ha jegypéztárból veszed, akkor ott vágják el, ahol véget ér a tartalom. És ott is ugyanerre a papírra nyomtatják.
2022. okt. 3. 14:35
5/6 anonim válasza:
De a pénztárban modernebb nyomtatók vannak, azokat kicserélték amikor integrálódott a jegyrendszer. Az automata hardveresen maradt a régi, csak szoftvert frissítettek rajta. Mivel elég sok példány (amik 2016 előtt lettek telepítve) 3G-s modemmel rendelkezik, a Telekom meg kihúzta alóluk a hálózatot, így vagy fél perc mire a képernyőkímélő után magukhoz térnek. Lehet azóta elkezdték a modemeket cserélni, de én Kelenföldön futottam bele augusztusban ilyenbe.
6/6 anonim válasza:
Valószínűleg elromlott. Jelezd valakinek az állomáson.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!