Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Miért mondják néhányan olcsóna...

Miért mondják néhányan olcsónak a tömegközlekedést?

Figyelt kérdés
Esetileg, egyedül utazva valóban olcsóbb. Ellenben azt látni kell, hogy 1 db teljesárú jegy ára általában egyenlő a benzin árával. Az autó pedig több személyes és a csomagszállításért sem kell külön fizetni.
2022. szept. 26. 12:39
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
100%
Tömegközlekedésre lehet bérletet venni, így nem a teljes árhoz kell igazítani. Benzin bérlet nincs 😉
2022. szept. 26. 12:50
 2/27 anonim ***** válasza:
93%

Az autó költségének az üzemanyag kb. a fele.

Persze ha amúgy is van autód, akkor valóban arra felé billenhet a mérleg nyelve.

2022. szept. 26. 12:51
 3/27 anonim ***** válasza:
97%
És ha ráülsz egy kanna benzinre, azzal eljutsz Kazincbarcikára?
2022. szept. 26. 12:55
 4/27 Revolúcióbiológus ***** válasza:
100%
A benzin ára kb. 1/3-a az autózás költségének - a jármű amortizációt, szerelő díját, gumikat, parkolási díjat, útdíjat, biztosítást, gépjárműadót is fizeted közvetetten. Szóval lehet, hogy pusztán csak az üzemanyag kijön 20 Ft/km-re, de a teljes költség közelebb van a 70-80 Ft/km-hez, aki nem kisautóval, hanem SUV-val jár annak inkább 100 Ft/km+.
2022. szept. 26. 12:56
 5/27 anonim ***** válasza:
100%
#3: Igen, ha van a kezedben egy gyufa 🤣 Mondjuk a landolás és az irányítás körülményes lesz 😉 Csak bírd a meleget 😉
2022. szept. 26. 12:58
 6/27 anonim ***** válasza:
100%
Én motorral járok, 3x annyi a benzinköltség szüleimhez, mint a diák vonatjegyem. Kérdés, az 50 perc spórolt idő és az élvezeti értéke jobb-e. Időben pl. Észak-Olaszországba is pont annyi idő eljutni nekünk autóval, mint felmenni vidékről Ferihegyre, letenni az autót egy erre specializált szolgáltatónál, elvitetni magunkat a reptérre, kivárni a sort hogy biztos minden időben legyen, leszállni a gépről stb. Cserébe autóval akármennyi folyadékot meg kg-ot hozhatunk haza. Ezt mindenkinek magának kell beárazni, hogy neki mi éri meg. Én van, amikor unnám az M4-en, 4-esen hazamotorozást, akkor vonatozom, van, amikor külön kedvem van hozzá, akkor megéri a benzin.
2022. szept. 26. 13:40
 7/27 anonim ***** válasza:
76%

"Az autó pedig több személyes és a csomagszállításért sem kell külön fizetni."

Minél jobban megpakolod, annál többet fogyaszt. Tehát de, kell fizetni külön a csomagszállításért is.

2022. szept. 26. 15:04
 8/27 anonim ***** válasza:
82%
Az autót meg kell venni, helyrepofozni, tankolni, minimum 5 féle adót fizetni, átírás, fogyóalkatrészek, biztosítás... Ez még a legjobb esetben(majdnem hogy lehetetlen) is fél millió forint. Ez egy szar állapotú régi Swift. Na most számold ki kérlek, hogy annyiból hány évig tömegközlekedsz. Kb. életed végéig.
2022. szept. 26. 15:44
 9/27 anonim ***** válasza:
62%
#8 Felnőtt BKV bérlet 10 ezer forint, speciel az én családomat megjárni MÁV-val retúrjegy 7000 forint, ha havonta egyszer megyek, az évi több mint 200 ezer forint, és még nem nyaraltam, nem utazgattam az országon belül, nem helyi járatoztam más nagyvárosban az országban, amikor arra járok. Ez egy főre számítva, mert egyedül élek. Tegyük fel, van asszony, gyerek, két gyerek, egyből nincs annyi családlátogatás, viszont többszörös a költség, és kényelmetlenebb pl. egy Velencei-tavi nyaralás, mint autóval. Hol is tömegközlekedek én életem végéig fél millióból?
2022. szept. 26. 15:52
 10/27 anonim ***** válasza:
90%

"fél millió forint... Na most számold ki kérlek, hogy annyiból hány évig tömegközlekedsz. Kb. életed végéig."

Feltéve, ha halálos beteg vagy, vagy mondjuk 120 éves. ;-)

500 000 / 9500 = 52, vagyis 52 hónapig, azaz kb. 4 évig lehet ennyi pénzből Budapesten tömegközlekedni. :)

2022. szept. 26. 16:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!