Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Van-e lehetőség mozdonyba utazni?

Van-e lehetőség mozdonyba utazni?

Figyelt kérdés

Azonbelül is villanymozdonyon, de nem motorvonaton, hanem rendes nagy mozdonyon. 431 (v43) -on. Elég lenne egy fél órás út is, pl. Székesfehérvártól Siófokig, vagy Veszprémig, vagy Balatonfüredig. Mind a három vonalon jár szili, eleg gyakran.

Tudom, hogy csak olyan emberek tudnak könnyen mozdonyon utazni, akiknek van mozdonyvezetői ismeretségi körük, azaz ismernek mozdonyvezetőt és jó kapcsolatban vannak.

Viszont egyszer olyat is hallottam, hogy egy mozdonyvezető amíg nem indult a vonattal, lent járkált a mozdony mellett és egy idegen 20 év körüli fiú nézegette a mozdonyt, valahogy beszédbe elegyedett ő és a vezér, a fiú mondta, hogy mielőtt felszáll a déliben a vonatra, előtte előre sétál és megnézi, hogy hanyasz pályaszámú mozdony van rajta, szereti a mozdonyokat látni, erre a vezér kérdezte, hova utazik, a fiú pedig mondta, hogy Fehérvárra. A mozdonyvezető pedig mondta neki, hogy gyere fel, elviszlek Fehérvárig. Így utazott mozdonyon, aztán megismerkedtek és máskor is elvitte.

Viszont egy olyan embert, akinek nincs mozdonyvezető ismerőse, hogy van lehetőség mozdonyon utazni?

Az említett fiúnak sem volt, neki szerencséje volt leírtam, hogy hogy utazott mozdonyon, így lehet ismerkedni.

2022. aug. 26. 19:53
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
66%

"Ez igaz?"

Nem. Vannak éjszaka is ellenőrzések. Persze ritkábban, de vannak. Azoknak akik járnak ellenőrizni elő van írva az éjszakai ellenőrzés is.

Ne nyafogj már ezen, kaptál választ az 5-ösben!

Nem kell komoly indok sem, ott a magáncél, azt x-eld be! Ha tényleg elég ilyen rövid táv, akkor meg fogják adni. Leperkálod a pénzt - korábban 5000 volt, most nem tom mennyi - + megveszed a jegyet a vonatra. Utazol egyet, örülsz. Ennyi.

2022. aug. 27. 08:49
 12/19 anonim ***** válasza:
Ezen felül gyereknapon lehetséges hogy lehet a vasúttörténeti parkban Nohabot vezetni 50-100 méteren el és vissza mozdonyvezető által felügyelve és az utasításai szerint (kb 5 éve voltam ilyenen) érdemes figyelni a honlapon, mikor van ilyen lehetőség, nagy élmény 😉 Ott nem kell engedély papírokat kitölteni, csak belépő - mozdonyozásra jegy (akkor 2 ezer forint volt a mozdonyjegy) Menetrend szerinti járaton csak utazni tudsz, ha megadják a valamelyik válaszoló által linkelt módon az engedélyt.
2022. aug. 27. 11:19
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom ingyen akarja megúszni a kiscsávó.

Az megvan, hogy a mozdonyvezető megélhetését kockáztatod? Ha kirúgják miattad, majd főzöl neki ebédet és kimosod a ruháját?

Ez munkahely. MUNKAHELY. Nem vidámpark, vagy falunap. Tessék örülni, hogy van egyáltalán hivatalos lehetőség. Próbáljatok egy repülőn bemenni a cocpitbe, le is lőnek. :D

2022. aug. 27. 14:06
 14/19 anonim ***** válasza:
94%
Sajna nem könnyű, mert egy állami cégnél kismillió balfék, mindenhez hülye rokon be van ültetve különféle alibi pozíciókba, akiknek meg kell mutatniuk, hogy milyen fontosak. Ha elkapják a mozdonyvezetőt és tudják róla, hogy máshol nagyon nehezen tudna munkát találni, hiteleket nyög, nincs más végzettsége amivel könnyen elhelyezkedik a munkaerőpiacon stb, akkor biztos, hogy megbüntetik, erre élveznek. Én már magánvasúti cégnél vagyok, amikor még az államinál dolgoztam akkor előfordult olyan is, hogy teljesen idegen gyereket vittem a vezetőfülkében a szülei kérésére, de rokont is vittem néha. De engem nem csesztettek akkor sem ha lebuktam, mert tudták, hogy nem érdekel ha kirúgnak, azonnal találok munkát 1,5x ennyiért, nincs hitelem és jól állok anyagilag. A helyzet pedig már akkor is olyan volt, hogy a telephelyünkön a szükséges létszám 75-80 százaléka volt meg.
2022. aug. 27. 15:11
 15/19 anonim ***** válasza:
Pár éve nekem is elintézte egy kedves ismerősöm hogy a vezetőálláson utazhassak. Néhány alkalom volt csak, Taurus, Skoda109e, Flirt. Az imádott régi gépeken, Gigant, Szili, Csörgő, stb nem sikerült sajna. De élmény volt így is. Kérdeztem én is hogy mi lesz ha bajba kerül ez miatt a vezér, az volt a válasz hogy aki téged így el mer vinni a mozdonyon azzal nem fog kekeckedni a vbo-s. Mellesleg nem egyszer próbáltam engedélyt kérni, de elutasították vasútbiztonsági és egyéb okokra hivatkozva. Sokszor láttam-látom a pályaudvarokon hogy szállnak fel, szállnak le a mozdonyokról oda nem jogosult személyek. Tehát működik ez a dolog csak nagyon jó ismeretség meg szervezés kérdése szerintem. Bár nekem is lehetne még benne részem, de nem igazán látok esélyt rá.
2022. aug. 28. 11:38
 16/19 A kérdező kommentje:
Azt mondom, akinek van ismeretségi köre, megoldható ingyen, akár egy hoszabb táv is.
2022. aug. 28. 15:44
 17/19 anonim ***** válasza:
Sajnos nincs.
2022. szept. 17. 00:44
 18/19 anonim ***** válasza:
Olvasd már el az 5-ös választ te nagyon 17-es!
2022. szept. 17. 06:17
 19/19 anonim ***** válasza:
17-es vagyok. Akkor is nagy embernek kell, hogy legyünk, de kell a protekció is. Magyarán szinte majdnem lehetetlen.
2022. szept. 17. 10:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!