Van-e lehetőség mozdonyba utazni?
Azonbelül is villanymozdonyon, de nem motorvonaton, hanem rendes nagy mozdonyon. 431 (v43) -on. Elég lenne egy fél órás út is, pl. Székesfehérvártól Siófokig, vagy Veszprémig, vagy Balatonfüredig. Mind a három vonalon jár szili, eleg gyakran.
Tudom, hogy csak olyan emberek tudnak könnyen mozdonyon utazni, akiknek van mozdonyvezetői ismeretségi körük, azaz ismernek mozdonyvezetőt és jó kapcsolatban vannak.
Viszont egyszer olyat is hallottam, hogy egy mozdonyvezető amíg nem indult a vonattal, lent járkált a mozdony mellett és egy idegen 20 év körüli fiú nézegette a mozdonyt, valahogy beszédbe elegyedett ő és a vezér, a fiú mondta, hogy mielőtt felszáll a déliben a vonatra, előtte előre sétál és megnézi, hogy hanyasz pályaszámú mozdony van rajta, szereti a mozdonyokat látni, erre a vezér kérdezte, hova utazik, a fiú pedig mondta, hogy Fehérvárra. A mozdonyvezető pedig mondta neki, hogy gyere fel, elviszlek Fehérvárig. Így utazott mozdonyon, aztán megismerkedtek és máskor is elvitte.
Viszont egy olyan embert, akinek nincs mozdonyvezető ismerőse, hogy van lehetőség mozdonyon utazni?
Az említett fiúnak sem volt, neki szerencséje volt leírtam, hogy hogy utazott mozdonyon, így lehet ismerkedni.
"Ez igaz?"
Nem. Vannak éjszaka is ellenőrzések. Persze ritkábban, de vannak. Azoknak akik járnak ellenőrizni elő van írva az éjszakai ellenőrzés is.
Ne nyafogj már ezen, kaptál választ az 5-ösben!
Nem kell komoly indok sem, ott a magáncél, azt x-eld be! Ha tényleg elég ilyen rövid táv, akkor meg fogják adni. Leperkálod a pénzt - korábban 5000 volt, most nem tom mennyi - + megveszed a jegyet a vonatra. Utazol egyet, örülsz. Ennyi.
Gondolom ingyen akarja megúszni a kiscsávó.
Az megvan, hogy a mozdonyvezető megélhetését kockáztatod? Ha kirúgják miattad, majd főzöl neki ebédet és kimosod a ruháját?
Ez munkahely. MUNKAHELY. Nem vidámpark, vagy falunap. Tessék örülni, hogy van egyáltalán hivatalos lehetőség. Próbáljatok egy repülőn bemenni a cocpitbe, le is lőnek. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!