Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Pörböly,1993? Érdekességek a...

Pörböly,1993? Érdekességek a balesetről pls .

Figyelt kérdés
2010. szept. 23. 19:37
 1/4 anonim ***** válasza:
23%
Azt kézen közön megírták a sorok között,hogy a buszsofőr választotta a saját öngyilkosságának ezt a majd a robogó vonat elé fordulok módszert. Meg is halt ,de azért a gyerekekért óriási kár.
2010. szept. 23. 19:55
 2/4 anonim ***** válasza:
42%

Utolsó nagyon nagy hülyeséget írt...

Ha a baleset részletei érdekelnének látogass el az Index Balesetek a magyar vasút történelmében topikba, és ott keresd Bárdos Imrét. Ő balesetek részleteivel foglalkozik, gyűjti őket, tuti van olyan infója, ami érdekel.De amúgy is 3-4 havonta előjön ott a téma.

Itt a link:

[link]

2010. szept. 23. 21:57
 3/4 anonim válasza:
Olvassuk el a 32 ezer hozzászólást???
2022. ápr. 17. 22:02
 4/4 anonim válasza:

Felfoghatatlan tragédia. Én akkor még nem is éltem,de nem tudom feldolgozni, mennyi gyerek vesztette életét. Ha a buszsofőr jobban figyelt volna, a vonat meg nem ötször gyorsabban ment volna a megengedettnél, ma is élnének. Nem beszélve a b**i cigányokról, akik kilopták az akkumulátort. Nincs az a büntetés, amit sajnálnék tőlük.

Sok család érthető okból beleőrült gyermekük elvesztésébe. Sok elhunyt gyereknek a szülei betegek lettek. Van olyan gyerek, akinek már nem élnek a szülei.

A családunkból sokan kimentek a baleset bekövetkezése után a helyszínre (pl. apukám, mamám el is ment rögtön oda az átjáróhoz segíteni). Ők mondták, hogy a szülők kétségbeesve keresték a gyerekek testrészeit. Valakit csak a vonat alatt találtak meg. Jött sok mentőautó, helikopter.

A baleset estéjén minden ház ablakában gyertyák égtek. Az átjárónál is gyújtottak 11 szál gyertyát és építettek emlékművet is ott. A "Pörböly" táblát fekete szalaggal kötötték át. Az egész falu a mai napig gyászol.

Ha autóval átmegyünk Pörbölyön és elhaladunk a temető mellett, messziről is jól látszódik a 11 egyforma fekete sír egymás mellett. Minden évben a baleset évfordulóján fekete zászlót tűznek ki oda.

egy túlélő így nyilatkozott:

"A busz ráfordult a sínre. Csodálkoztam, hogy miért nem áll meg, hiszen napok óta nem ég a fénysorompó, ezért mindig meg szokott állni a sín előtt. Most meg csak ment tovább. Köd volt, de azért én észrevettem, hogy jön a vonat. A barátnőmnek oda is kiáltottam, hogy »mi lesz most?! itt a vonat!« aztán elvesztettem az eszméletemet. Mikor magamhoz tértem, mindenütt vért láttam, meg azt hallottam, hogy a gyerekek sírva hívják az édesanyjukat."

A baleset után, 1994-ben Pörbölyön általános iskolát nyitottak, hogy soha többé ne ismétlődhessen meg a tragédia.

okt. 29. 13:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!