A vonatok éjszaka, amikor nem szállítanak utasokat, hol vannak?
A villamos lényegében vonat.
De ne zavarjuk össze a kérdezőt.
Esténként minden szerelvényt a budapesti főpályaudvarok dokkjába visznek fel, reggel meg vissza.
nézd ki, hol van a legközelebbi nagyobb vasúti csomópont, pattanj le az utolsó vonattal, aztán csöveld át az éjszakát (azt a pár órát az első vonatig nem olyan nehéz kibírni, főleg nyári melegben). és meggyőződhetsz róla magad is, hogy a szerelvények többsége egyszerűen ott áll.
de le szokták őket zárni, igen.
Állomásokon, tárolóvágányokon.
"Esténként minden szerelvényt a budapesti főpályaudvarok dokkjába visznek fel, reggel meg vissza." - mivel reggel sokkal több vonat megy Pestre, így ennek nem lenne sok értelme. Van néhány szerelvénymenet, de nem olyan sok.
"Te amúgy még soha nem jártál vasútállomáson?"
Lehet ez nagyon furcsa, de az éjszaka közepén, mondjuk hajnali 2-3 felé, amikor nincs forgalom, ritkán szoktam pályaudvarokon járni. Egyetem, később munka miatt 11 éven keresztül ingáztam át az országot IC-vel. De soha nem éreztem ingerenciát arra, hogy a pályaudvaron maradjak hajnalig, hogy megnézzem mi történik. Bár ezek szerint nyilván sokkal egyszerűbb lett volna, mint itt megkérdezni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!