Miért járatják egész éjjel az 1-es villamost Debrecenben a csampus fesztivál alatt mikor nem éri meg?
Azt mondta az egyik villamosvezető ismerősöm, hogy nem normális aki kitalálta, hogy éjjeli járat legyen. Oké lenne, ha fizető utasok lennének, akkor megérné. Igenám csak emiatt ellenőröket rendeltek be, a villamoson 4 ellenőr volt tegnapról ma reggelre és azzal lehetett szembesülni, hogy az éjjeli villamoson nem normális fizető utasok voltak, hanem hangos, részeg, drogos fiatalok. Jegyet nem vettek, bérletük sem volt, ugyanis egy drogos, részeg, agyonbulizott nem azon fogja törni a fejét, hogy jegy legyen, hanem beesik a villamosra és rázuhan a székre. Az ellenőrök nem gyözték irkálni az utasokat felfelé, biztos több utasnak nem volt jegye, de nem mindenkihez értek oda, mert nem haladtak a büntetések miatt. Ráadásul a bort a villamosra hányták. Ezt a villosvezető ismerősöm mondta. Biztos van akinek volt jegye, vagy bérlete, de 90%-uknak nem.
Nos kérdezem én, hogy megéri a Dkv-nak, hogy négy napon át egész éjjel 20 percenként járatja az 1-es villamost?
Most igazából csak annyi a bajod, hogy egyik ismerősöd hisztizett az éjszakai műszak miatt évente egyszer?
Erre én meg azt mondom, szüntessük meg teljesen a tömegközlekedést, mert foglalja a busz az autó elől az utat. Akinek nem futja autózásra, az járjon biciklivel napi 6-8-10 km-re dolgozni
Érzed mennyire nonszensz?
Nem azért, hogy védjem a kérdezőt, de szerintem nem olyan ördögtől való a felvetése, vannak olyan helyek, ahol még ennyi sincs.
Itt van Debrecentől 100 km-re Miskolc, egy alig csak kisebb város. Itt is a külvárosban van az egyetem és itt is szokott lenni minden évben hasonló, többnapos buli, a MEN.
Namost, nem is kell kifejtenem, mert szerintem mindenki ismeri, hogy Miskolcon mennyire legatyásították az utóbbi években a tömegközlekedést. Az idei és a tavalyi MEN-t is eintézte annyival az MVK, hogy "odafelé" este 19 és 20 órkor között indítottak 2, azaz kettő (!) darab rásegítő járatot, visszafelé pedig abszolute semmi! A legtöbb koncert meg prorgam 2-3 óra körül ért véget, az utolsó busz elmegy 23:20-kor, az első pedig 4:35-kor indul.
Mit csináltak az emberek? Taxiztak (a legtöbben), meg gyalogoltak. Mindenki.
Szóval ezzel csak azt akarom írni, hogy nem, egyáltalán nem kell olyan természetesnek venni, hogy 20 percenként van villamos célirányosan egy fesztiválra. Nyilván az se jó, ami az ellenpéldaként van Miskolcon, nagyon nem jó, de elgondolkodtató egy bulizó közönségnek ilyen sűrű járat. Mondjuk egy óránkénti villamosra azt mondom, hogy nem vitték indokolatlanul túlzásba, de azért tettek is valamit.
Azzal meg megintcsak nem értek egyet, hogy "kontrollált, fix időpontokban történő gyors hazaszállítás" ugyanis ez úgy hangzik, mintha egy 200 ezres nagyváros fesztiválján csak és kizárólag a helyi lakosság lenne ott, és őket is mindenkit a házuk kapujáig vinne a villamos. Hát a fenét. A villamost meg egyébként ugyanúgy összehánynak, meg hugyoznak. Most akkor már nem mindegy, hogy a villamosba hánynak be, vagy az utcai járdára?!
Az utolsó mondatodra reagálva: nem mindegy. A villamost másnap reggelre feltakarítják, az utcán viszont napokig kerülgetni kell a hányást, ha nem hetekig, mert nem takarítják fel.
Most mi a bajod ezzel, jobba örülbél ha kocsival menne a sok részeg?
Besavanyodott vénember lehetsz.
Ha már 10 embert megbüntetnek egy fordulóban, az többet hoz, mint egy fizető utassal heringre rakott szerelvény.
#12 Debrecentől Miskolc 120 kilométer.
Debrecentől Nyíregyháza 50, Nyíregyházátol Miskolc 70, ami = 120.
Hajdúböszörmény-Tiszaújváros-Nyékládháza felé értettem. Arra biztosan nincs az 120 km
12 voltam
Ja értem. Mert vasúton annyi.
Közlekedésb.zi vagyok, van mozdonyvezető barátom is, a Debreceni máv pu-on dolgozik és Budapest nyugatiba és vissza vezet vonatokat általában, de van ún. Kör intercity és szokott Budapest keletibe is vezetni Nyíregyháza-Miskolcon keresztűl megy, úgy bizony 120.
Amúgy , ha közútról van szó felesleges lenne Hajdúböszörmény, Nyekládházát is érinteni, mikor ott a pálya, az nem érint egy várost sem és 110 km/h val 1 óra Miskolc.
Ha már szóbakerült Miskolc. Februárban voltam ott, azzal szembesültem, hogy a 2-es villamos nem jár csak reggel és este egy pár menet, viszont az 1-es az rendesen 5-10 percenként, mentem vele hosszan kint van a végállomása arra Lillafürednél vagy hol a csudába.
2-es miért nem jár napközben?
"2-es miért nem jár napközben?"
Amiért sok másik vonal sem: nincs rá pénz. Amúgy igazából a 2V-nek Miskolcon már régóta csak rásegítő funkciója volt a Tiszai-Újgyőri szakaszon. Messze nincs már olyan utazási igény a Vasgyárba. Aki igen, az meg át tud szállni az Újgyőrin is a kismillió vasgyár felé menő buszra (9, 19, 29, stb) is. A benti szakaszon meg ott az 1V, 1AV, ott mindegy hanyas jár.
„ Ha olyan nagy legények, hogy egész éjjel buliznak, ahhoz is legyenek olyan nagy legények, hogy menjenek gyalog haza.“
Ilyen besavanyodott boomer szöveget is ritkán látni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!