Melyik jegyet kell megvenni? Mi a különbség?
Csütörtökön utazunk a párommal Balatonfüredre(Arács) és nem értem, hogy a 3 jegytípus miben tér el(az árán kívül persze).
Mindketten 26 év alatt vagyunk azt be is állítottam, de ezen felül még mindig nem tiszta. Menetidőben alig néhány perc eltérés van, sőt a drágább vonatnál át is kéne szállni. Nyilván a legolcsóbb jegyet szeretném megvenni, de nem akarok rosszat venni, hogy utána megbüntessenek.
Nem nagyon szoktunk vonatozni így nem tudom pontosan, hogy mi a különbség.
Online szoktam a jegyet megvenni, eddig biztonságból a legdrágábbat vettem, de ha nem muszáj nem azt veszem.
Csatolok mellé képet, hogy mire is gondolok.
Az első kettő Balatonfüreden átszállós útvonal, tehát ott némi pluszkilométert is ki kell fizetni, hiszen egy megállót utána visszafelé utazol Arácsra. És ugye ez plusz rizikó is késés esetén (igaz van helyi busz, ha kell).
Jobban jársz a közvetlen vonattal.
#4 szerintem az okosjegyre gondolsz, minél több jegyet adtak el egy adott vonatra, annál drágább
bár én mint 26 év alatti, megfigyeltem hogy van amikor az okosjegy a drágább, mert hétvégére nekünk van 33% kedvezmény, ami még az okosjegy ára alá is csökken egyes útvonalakon :D
Ha rákattintasz az egyik vonatra, akkor részletezi, mivel utazol, és megjelenik az "Ajánlatok" gomb is, ahol kiírja, hogy milyen jegyek vannak az árban.
-6 140 Ft (Kék Hullám IC + Katica IR):
2 db 134 km-es jegy (2770 Ft/db)
2 db 132 km-es helyjegy (300 Ft/db)
-5 740 Ft (Kék Hullám Gyorsvonat + Katica IR):
2 db 134 km-es jegy (2770 Ft/db)
2 db 132 km-es helyjegy (100 Ft/db)
-5 040 Ft (Vízipók IR):
2 db 130 km-es jegy (2520 Ft/db)
Csütörtökön egyébként még nem él a 26 éven aluliak kedvezménye, csak pénteken 10 órától (ez ünnepekkor változhat).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!