Legfeljebb a kelet-balkánt tudom elképzelni. Normális országokban már az automata, pecsételős jegykezelőkön is túlléptek szerintem, és vagy online, vagy kártya alapú jegy/bérlet rendszer van.
Egyébként Magyarországon is már csak nagyon kevés lyukasztó van. Miskolcon a régi, lépcsős csuklós MAN-okon még olyan van. Meg Nyíregyházán volt a Solarisokon kb. tavalyig, de azokon már lecserélték. Más városban már szerintem itthon sincs ilyen lyukasztó.
2022. júl. 1. 19:59
2/11 anonim válasza:
Ahol még van lyukasztó, már ott is létezik online jegyvásárlás, nem? Tehát nem "kell" lyukasztani sehol sem az országban, ha nem akarsz.
2022. júl. 1. 20:06
3/11 anonim válasza:
Esetleg Etiópiában, ott még Ikarus is akad.
2022. júl. 1. 20:07
4/11 anonim válasza:
Irán lepattantabb részein láttam ilyet.
2022. júl. 1. 20:31
5/11 anonim válasza:
Prága
2022. júl. 1. 21:43
6/11 anonim válasza:
Ukrajna, Lviv. A villamoson pár éve lyukasztani kellett.
2022. júl. 1. 22:21
7/11 anonim válasza:
Én 2019-ben voltam Kolozsváron, ott volt egy fasza új villamos, volt rajta egy új automata (bedugtad a jegyet, és csippantott/nyomtatott), illetve egy régi fajta, amit le kellett húzni, és lyukasztott.
Sajnos nem tudom, mi történt ott azóta.
2022. júl. 1. 23:24
8/11 anonim válasza:
Egy hete Belarusz egyik vidéki városában tértek vissza a COVID miatt a mechanikus jegylyukasztók, kb 20 évnyi állókalauzos üzem után, de van persze online jegy is.
2022. júl. 2. 04:07
9/11 anonim válasza:
(Ah, egy hete voltam ott, de kb 2 éve van újra mechanikus lyukasztó .)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Adataid védelme fontos számunkra!
Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.