Szerintetek a helyi közlekedésben miért nem vigyáznak legalább a járművek állapotára?
Nyilván aki munkából megy haza leizzadva, koszosan mert a munkahelyén még zuhanyzási lehetősége sincs attól nem várható el hogy tisztán szálljon fel egy buszra például, és azt nem tehetik meg vele hogy nem engedikfel főleg ha fizetett a jegyért vagy a bérletéért.
A hőbölgő emberekkel mondjuk más a helyzet, őket tényleg jobb lenne távoltartani, mert a rongálások zöme, összefirkált ülések, letépett kárpit stb... nekik köszönhető javarészt na meg az odatapasztott rágógumik...
Én mondjuk a járművek külső és belső takarítását várnám el sokkal jobban ha nem is napi szinten, de heti egyszer egy nagy takarítás igen rájuk fér. Az hogy naponta felmegy egy takarító és flmossa a padlót meg letörölgeti a kapaszkodókat, esetleg egy nagyobb dzsuva foltot, sarat, hányást feltakarít az csak egy dolog, de nem ártana heti szinten kompletten át takarítani üléseket is átmosni, minden részt letörölni alaposan, sok buszon főleg ahol világos burkolati elemek vannak össze vannak úgy taperolva hogy sokszor még 1 év után is ott van a nyoma hogy összefogdosták, és nehezen hiszem el hogy nem lehet letakarítani. Jó nyilván kell hozzá megfelelő tisztítószer, takarítószemélyzet kapacítását sem ártana növelni hogy megoldható legyen. Azértha tisztán tartanák jobban már sokat számítana. Aztán a külső mosás is egyes buszokon úgy el van hanyagolva hogy az valami hihetetlen.
Az a baj, hogy ehhez kéne 2 db rendőr minden járatra.
És mivel még arra sincs rendőr, hogy kijöjjön ha épp kiraboltak valakit, vagy betörtek hozzá, ez soha nem fog megtörténni
Nem hiszem, hogy a munkából hazatérő izzad emberekre gondolt kérdező :D
Szerintem alapban tök hülyeség, hogy az újabb fajta buszokon az ülések nem a lemosható műbőrből vagy bármilyen más lemosható anyagból készültek, hanem szövetből. Borzasztó. Minden egyes nap ki kéne porszívózni, nedves porszívózni, hogy normális állapotban legyen.
Én szerencsére már ritkán használom. De engem is idegesített, amikor a kakis, pisis hajléktalan ingyen utazik (mert hozzá nem mernek odamenni az ellenőrök) én meg fizetem Budapest után a legdrágább havi bérletet az országban, úgy hogy csak busz van. Meg persze a balhés emberekhez se mernek odamenni az ellenőrök. Csak a normálisakat akarják szívatni.
És akkor csodálkoznak, hogy miért autóznak inkább az emberek.
#2:
Egyrészt a BKV-nak nincs pénze ki tudja mennyi hektoliter tisztítószert elöntözgetni a buszokra, másrészt a járműtakarító állásért sem igen kapkodnak.
"És akkor csodálkoznak, hogy miért autóznak inkább az emberek."
Nem mindenkinek van ám pénze autót fent tartani.
Én mondjuk 1 évi BKV bérlet árából vettem egy cangát, 10 évig nyúztam, nem csak ingázásra (esőben is), hanem hobbi célra is.
Már kicsit viseltes,.de még mindig bírja.
Nekem egy életre elég volt a BKV-ból
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!