Hogyan jutok el Debrecenből Miskolcra vonattal?
Sziasztok! Jövöhéten Debrecenből Miskolcra kell mennem vonattal és rengeteg kérdésem van, mivel még csak egyszer utaztam vonattal egy csoporttal, egyedül még soha.
1. A vasútállomás várótermében a táblára a vonat neve lesz kiírva (jelen esetben a Tokaj IC) vagy mi?
2. Honnan tudom, hogy hanyas vágányról indul a vonat?
3. Az első és másodosztály között mekkora a különbség, illetve mi?
4. Ha első osztályra veszek vonatjegyet akkor könnyebben megtalálom a kocsit? Másodosztályon hova van kiírva a kocsi szám? Akár akárhol felszállhatok a vonatkra és végigsétálhatok rajta a helyemet keresve?
5. Hogyan találhatom meg a helyemet a kocsiban?
6. Pót és helyjegyet hol tudok venni?
Minden választ előre is köszönök, bocsi a bugyuta kérdésekért!!!
1. A vonat neve.
2. 3 As vágányról indul, utaztam már azzal.
3. Szinte semmi, csak jobb a berendezés.
4. Ha első osztályra veszek vonatjegyet akkor könnyebben megtalálom a kocsit?
Igen
Másodosztályon hova van kiírva a kocsi szám?
Vonat hátulján.
Akár akárhol felszállhatok a vonatkra és végigsétálhatok rajta a helyemet keresve?
Igen
5. Meg kell nézni a számítást
6. Kalauztól.
1. A vonatodat annak indulási ideje, neve és celallomasa alapján találod a tablón.
2. Ki lesz írva a vonat adatainal
3. Kevésbé zsúfolt. Egyes vonatokban csendes szakasz is van az első osztályon.
4. Nyugodtan szállj fel, ahol épp tudsz. A kocsik száma ki van írva az ajtókon vagy az ajtók mellett, továbbá a kocsikon belül az előterekben is.
5. Az ülések feletti számokat figyeld.
6. Jegyvaltaskor az alkalmazás , automata, pénztár automatikusan adja . Kifejezetten kérni ill beállítani kell, ha valamiért nem kérnéd a helyjegyet.
#7 És ez milyen előny a vonathoz képest? A vonat is kétóránként van, átszállás nélkül, és csak másfél óra a menetidő.
1. A vonat neve, célállomása és indulási ideje lesz kiírva.
2. A vágányszám is ki lesz írva. Valamint be is mondják. Kb. így: "Tokaj intercity érkezik Budapest, Nyugati pályaudvar felől x óra y perckor a z vágányra, és indul tovább Budapest, Keleti pályaudvar felé. A vonat csak ... állomásokon áll meg."
3. Kicsit nagyobb hely, valószínűleg kevesebb utas. Én nem vennék a helyedben elsőosztályú jegyet, teljes jó a másodosztály is, légkondi is van ott is.
4-5. Ugyanolyan könnyen megtalálod a másodosztályú kocsikat is. A helyjegyeden rajta lesz, hogy hányas számú kocsi hányas számú helyére szól.
A kocsi száma vagy az ajtók ablakába, vagy az ajtók melletti kijelzőre van kiírva. Valamint belülről is az előterekben.
Mikor érkezik a vonat, ált. bemondják azt is, hogy a kocsik számozása pl. 18-as számmal a vonat elején kezdődik, ez alapján valamennyire be lehet lőni, hogy hol kell majd felszállnod. De nincsen semmi probléma akkor, ha nem a megfelelő kocsiba szállsz fel, szóval ne rohangálj emiatt a peronon! Szépen felszállsz ahol tudsz, aztán majd nyugodtan megkeresed a saját kocsidat, azon belül a helyedet. A helyek számozása az ülések felett van kiírva, kis ablak ikon jelöli, hogy melyik az ablak melletti.
6. Ugyanott, ahol menetjegyet is: pénztárnál, automatából vagy mobil applikációból. Én személy szerint ajánlani tudom az appot, szerintem elég egyértelmű benne minden, és ha kiválasztod a vonatot, akkor automatikusan fog adni pót- és helyjegyet is. De ha esetleg bonyolultnak találnád, akkor ott a pénztár, elmondod, hogy Miskolcig kérsz egy jegyet másodosztályra a pl. 14:53-as TokajIC-re, és mondod, hogy milyen kedvezményre (pl. diák) vagy jogosult).
Nem atomfizika ez, meg fogod oldani, jó utat!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!