Mi a kedvenc Budapesten közlekedő villamos szerelvényetek?
Alapvetően a CAF. Mivel kvázi az egyetlen új típusunk. A Combinokat azért már megette az idő és az, hogy világ egyik legforgalmasabb villamosvonalán közlekednek.
Viszont ha összességében nézem akkor a Tatra. Kényelmes, tágas, ár nem alacsony padlós de széles lépcsői vannak, valahogy az egész jól van összerakva.
Jajjj, most meg nem mondom a nevét, de ami a Combino előtt járt a négyes-hatos vonalán, az hiányzik egy kicsit. :) Se szép nem volt, se praktikus, tudom. Pusztán nosztalgia.
Egyébként Tatrás vonal mentén nőttem fel, így nekem sokáig az volt A villamos.
A CAF, főleg a hosszú. A második a Combino, de csak mert van légkondi. Ha a felújításkor kapnának klímát, akkor a Tatrákat sokkal jobban szeretném, mint a Combinot.
A legrosszabb viszont számomra egyértelműen a hannoveri, sokkal rosszabb az ICS-nél is.
Tudom, hogy szakmai berkekben nincsenek jó véleménnyel róla, de kizárólag utas szemmel nézve nekem is a CAF a kedvencem.
Ahogyan már írták, kényelmes, jó a klíma, valamint küllemre is megfelel a mai kor elvárásainak. Egyszerűen komfortos utazni rajta.
Illetve nekem az is tetszik, hogy nem sima szöveges kijelző van az utastérben, hanem rendes monitor, ami előre mutat 3 megállót. Más villamostípuson ilyen nincsen tudtommal.
12,14 vonala nosztalgikus, a 19 - est szeretem nagyon mert kellemesen suhan, épp tegnap csodáltam meg újra.
Egyik típust sem ismerem. (esetleg aki ért hozzá megírhatná)
#4:
Az a Ganz CSMG, még ma is jár belőle pár darab. :)
14 villamos vonalán Tátra T5C5K
19 villamos vonalán CAF urbos 3
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!