Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Motorvonatvezető kizáró okok?

Motorvonatvezető kizáró okok?

Figyelt kérdés

Motorvonatvezető (nem mozdonyvezető!) tanfolyam megkezdésekkor mik az egészségügyi alkalmasságin a kizáró okok? Gondolok itt, hogy enyhe pervarzív fejlődési zavarom van (gyenge, jól funkcionáló autizmus), de több ismerősöm is ledöbbent amikor megtudták, mert azt mondták, hogy egyáltalán nem látszódik rajtam.

Lécci segítsetek! Köszönöm:)

2022. máj. 23. 09:52
 1/8 anonim ***** válasza:
16%
Először is, motorvonatvezető = mozdonyvezető
2022. máj. 23. 10:01
 2/8 anonim ***** válasza:
83%
1-es: nincs igazad, ez két külön dolog!
2022. máj. 23. 10:06
 3/8 anonim ***** válasza:
80%

[link]

Ez a rendelet foglalkozik a témával. Olvasgasd el. Főleg a 2. mellékletet, ott vannak az előzetes orvosi vizsgálatra vonatkozó kitételek.

De szerintem 110% hogy nem vesznek fel. Ne tedd fel erre az életedet, mert nagy csalódás ér. Fiatal vagy még, van időd kitalálni merre menj az életben. Legalább 1 diploma és legalább 2 felsőfokú nyelvvizsga és nem lesz problémád.

Az 1-esnek igaza van. A fenti rendelet sem ismeri a motorvonatvezetői munkakört, mert az csak a MÁV-Start kreálmánya. Azért hozták létre, hogy ne kerüljenek trébe :D Kellett egy megoldás, hogy az átlag mozdonyvezető tanfolyamnál rövidebb idő alatt ki tudjanak képezni és munkába állítani járművezetőket. De ők is ugyanannak a vasúti járművezetői orvosi alkalmassági feltételeknek kell hogy megfeleljenek ami a rendelteben írva vagyon. Mert a járművezetők orvosi alkalmasságának vizsgálata nem céges szabályok, hanem országos, hatósági szabályok alapján történik.

Orvosi szempontból, forgalmi szempontból a motorvonatvezető az vasúti járművezető, mozdonyvezető.

(Régen a MÁV-nál nem lehettek női mozdonyvezetők. Ez is csak egy MÁV belső szabályzata - a Munkavédelmi Szabályzat - miatt volt, De országosan bárki lehetett aki megfelelt.)

2022. máj. 23. 11:18
 4/8 anonim ***** válasza:
50%

"(Régen a MÁV-nál nem lehettek női mozdonyvezetők. Ez is csak egy MÁV belső szabályzata - a Munkavédelmi Szabályzat - miatt volt, De országosan bárki lehetett aki megfelelt.)"

régen? a MÁV-nál már nem tekintik a mozdonyvezetői munkakör részének a csavarkapocs emelgetését?

2022. máj. 23. 12:10
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
A MÁV-nál talán igen, de a Startnál? :)
2022. máj. 23. 12:14
 6/8 anonim ***** válasza:
ja, ok :)
2022. máj. 23. 12:18
 7/8 anonim ***** válasza:

Nem is az az érdekes, hogy látszódik-e, hanem hogy a pszichológiai alkalmasságin a doki rájön-e, hogy valami nem egészen oké. A kettő nem teljesen ugyanaz. Utóbbi esetben sajnos a minősítés alkalmatlan lesz, attól függetlenül, hogy mi a pontos diagnózisa a problémádnak, vagy miről van vagy nincs papírod. Nyilván neked kell tudni, hogy mi a helyzet, rápróbálhatsz, de így túl sok mindent nem tennék fel erre a helyedben, mert pont a pszichológián memória, figyelem, koncentrálóképesség, finommotoros képességek, intelligencia vagy akár nem megfelelő személyiség miatt amúgy teljesen egészséges embereket is simán kiszórnak.

Másrészt a motorvonatvezetői elég zsákutca, valószínűleg a Start sem fogja annyira erőltetni, meg szerintem nem is annnyira érdemes, mert nagyobb szívás utána "átképződni", mint eleve a rendes mozdonyvezetőit elvégezni.

2022. máj. 23. 22:51
 8/8 anonim ***** válasza:
91%

"a doki rájön-e"

Ha van róla papírod, hogy mi a bajod, azt látják, nem tudod elhallgatni.

Ha valaki elhallgatja a doki elöl az állapotát az azért elég durva és még törvényt is sért az illető. Ha meg összetör valamit és lecsukják akkor meg majd megy a pampogás, hogy börtön lett a vége.

Látom nem tetszik a válaszom, de csak őszinte voltam. Én sem lehetek mv sajnos, tudom milyen az amikor valamit nem tehetsz meg rajtad kivül álló okok miatt. Voltam mozd. vez. orvosin, (meg még sorozáson is) hát elég kemény a pszicho. Rájönnek ha van valami bajod. Nem hülyék találják ki a feladatokat és nem is hülyék értékelik ki az eredményeket. Ráadásul 3 évente van 29-es, szóval nem elég egyszer eltitkolni a dolgot.

2022. máj. 23. 23:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!