Nagyvárad Térről, hogy jutok el a Corvinig? Metro nem áll meg, M30-as busz pedig a Heim elől indul, de visszakanyarodik a Népliget felé! Vajon, hogy jutok tovább a körúton?
Az M30-as állomáspótlóbusszal eljuthatsz a Népligetig, onnan eljuthatsz metróval a Corvin-negyedig.
De gyalog 1 km(kb. 15 perc) a Semmelweiss Klinikál megálló, 1,7 km a Corvin-negyed (20-25 perc).
Ha meg esetleg a Corvin-negyedtől délre lenne a célod, akkor a 2M villamos is jó lehet neked a Boráros térig.
A Klinikáknál mire gondolsz? A Bókay-Apáthy-Szigony utcákon keresztül? Meg lehet oldani, talán még csuklós busszal is, de az a Szigony utcai lámpa nem a gyors kiengedésről híres. És akkor még a Népligetnél is meg kellene valahogy fordulni.
Sokkal egyszerűbb az Üllői út-Orczy út - Elnök utca - Könyves Kálmán körút útvonal, négy jobbkanyar mindössze, összesen 6 perc menetidő. Az egyszerűség ára a Nagyvárad térről indulva 4+4-2=6 perc, a Nagyvárad térre pedig valószínűleg egy negatív szám.
Gyanítottam én is, hogy a megfordulási probléma miatt nem indítottak metropotlo buszjáratokat közvetlenül a Nagyvárad Tér és a Semm.Klinikák között. Akkor viszont miért nem menne tovább az a busz, egészen a Kálvin tér előtti megállóig? Onnan vissza tud fordulni a benzinkútnál be, utána kétsze jobbra és balra vissza ki az Üllőire?
Tudjátok, régebben pont erre járt az M30-as metropotlo busz. A Nagyvárad térnél meg megint vissza tudna fordulni, a kijelölt helyen.
Szerintem ezt azért nem így oldották meg, mert a metro már megy arra. Viszont probléma, hogy a Nagyvárad Térnél nem áll meg.
Mert ilyen hosszú szakaszon nem szerették volna párhuzamosan járatni a metrót és a buszt. Valószínűleg jobb megoldást kerestek volna, ha nem csak 1 hónapig tartana ez az állapot. Viszont mivel június 18-ától pótlóbusz fog járni Kőbánya-Kispest és a Göncz Árpád városközpont között, nem fektettek bele túl sok energiát.
Talán a Corvin-negyed keleti ágán, a lámpa előtt meg lehetett volna fordulni szélső sávból a másik szélső sávba, de mint mondtam, egy hónap miatt nem vállaltak ekkora macerát (ideiglenes felfestés, Üllői út - Nagykörút lámpaprogram teljes újratervezése).
A régi M30-as autóbusz valóban jó volt, de akkoriban a Corvin-negyed és Semmelweis Klinikák állomásokon nem állt meg a metró, a Nagyvárad téren pedig még nem volt megfordulási lehetőség kialakítva (+nem is lett volna szerencsés egyszerre két buszt fordítani ott az ellenkező irányba), ezért adta magát a Népliget - Kálvin tér útvonal.
5 éve tart a felújítás, a legtöbb kellemetlenségen már túl vagyunk, 1 év és vége az egésznek. Csak pozitívan!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!