Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mikor lesz vasutas sztrájk és...

Mikor lesz vasutas sztrájk és hogy lehet információt szerezni róla?

Figyelt kérdés

Egészen eddig úgy tudtam, hogy hosszúhétvégén lesz vasutas sztrájk.

Most viszont azt hallottam hogy csütörtöktől...

Vonattal járok dolgozni, szeretném tudni hogy bejutok-e a munkahelyemre!

Hol lehet a sztrájkról tájékozódni??

Rákeresve csak régebbi, feltételes módban írt cikkeket találok, hogy sztrájk "lehet" márciusban.

Hol tudok informálódni hogy be tudok-e menni dolgozni??

2022. márc. 8. 13:03
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
18%
Nyugalom, ha olyan sztrájk lesz mint a tanároknál akkor be fogsz jutni a munkahelyre, sztrájkolni meg max sztrájkolnak a szabadnaposok.
2022. márc. 8. 13:44
 2/13 A kérdező kommentje:
Valami használható infóra lennék kíváncsi, nem pedig válasznak álcázott sztrájk-véleményezésre....
2022. márc. 8. 13:53
 3/13 anonim ***** válasza:
41%
Én olyat olvastam, hogy a vonatok fele járni fog, elővárosi forgalomban egyharmada. Tehát "hering-üzemmódban" azért be fogsz jutni és haza is. Gondolom az IC-k nem járnak, tehát kényelmetlenebb, hosszabb lesz minden utazás, de alapvetően el lehet jutni bárhová.
2022. márc. 8. 15:22
 4/13 anonim ***** válasza:
89%

Ezt találtam most hirtelen:

MÁV-sztrájk: ezek a vonatok állhatnak le március 10-től

A Mozdonyvezetők Szakszervezete eljuttatta a MÁV-START-nak a március 10-től tervezett sztrájk alatt közlekedtetni vállalt vonatok jegyzékét.

K. Kiss Gergely, 2022. március 3. csütörtök, 14:45

Fotó: MÁV-START Zrt.

A munkába járók kímélése, a társadalom tagjait érő kellemetlen hatások minimalizálása érdekében a munkabeszüntetés szervezői vállalták, hogy

a sztrájk első napján a Budapest-Keleti és Győr között, a Budapest-Déli és Székesfehérvár között, valamint a Budapest-Nyugati és Cegléd között félóránként közlekedő InterCity járatok minden második vonatának kivételével a teljes hálózaton minden belföldi vonat közlekedését vállalják;

a sztrájk további napjain a munkabeszüntetés végéig minden nap 0 és 9 óra, valamint 15 és 24 óra között a menetrendben meghirdetett valamennyi belföldi vonat közlekedtetését vállalják;

az orosz-ukrán háború miatt kialakult menekültválság enyhítése érdekében bevezetésre kerülő vonatok közlekedését folyamatosan biztosítják.

A Mozdonyvezetők Szakszervezete közölte: érdekeltek a munkabeszüntetés kiszámítható és konfliktusmentes lebonyolításában, ezért tették meg fenti – a törvényben szabályozott minimális mértéket jelentősen meghaladó – ajánlatát, egyúttal a fentieknek megfelelő megállapodás megkötését kezdeményezték a MÁV-START Zrt-nél.

[link]

2022. márc. 8. 15:26
 5/13 NTBS ***** válasza:
39%
A menetrendben(az Állomásokon) be vannak jelölve a sztrájk esetén is közlekedő vonatok.
2022. márc. 8. 16:16
 6/13 anonim ***** válasza:
93%

Én is pont ezt akartam kiírni.

Még a legtöbb, amit lehet tudni, amit 4-es is bemásolt, de ez is nudli.

A gugliban a legfrissebb hírek 5-6 naposak, MÁV oldalán semmi se utal semmire se, Elvirán se, legszebb, vonattal utazó ismerősöm nem tud semmit se.

2022. márc. 8. 18:14
 7/13 A kérdező kommentje:

Igen, engem is ez zavar. Nem ártottam semmit a máv-os dolgozóknak, legalább információt igazán megérdemelnék, úgy érzem.

Nincs állomás, csak egy peron tetővel. :D

2022. márc. 9. 06:42
 8/13 anonim ***** válasza:
22%
Ha nincs sztrájk, akkor sem tájékoztatják az utasokat szinte semmiről. Miért lenne ez másképp a sztrájk kapcsán?
2022. márc. 9. 08:10
 9/13 anonim ***** válasza:
Tervezz úgy hogy nem hy vonat sem jön, attól csak jobb lehet 😉
2022. márc. 9. 18:57
 10/13 anonim ***** válasza:

Kérdező!!!!

Nem lesz sztrájk!!!

"Közleményt adott ki a Mozdonyvezetők Szakszervezete (MOSZ), hogy elállnak a március 10-re tervezett mozdonyvezető sztrájktól.

........."

[link]

(Én is vonatozni akarok kisfiammal a hosszú hétvégén, így nagy örömmel olvastam a hírt. #4 vagyok.)

2022. márc. 9. 22:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!