Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Komárnoban (szlovák oldali,...

Komárnoban (szlovák oldali, vagy hogy egy nagymagyarnak se legyen lelkifájdalma, felvidéki Komáromban) beszélnek magyarul a vasútállomás jegypénztárában?

Figyelt kérdés
pár hét múlva utazok valószínűleg onnan Ógyallára (Hurbanovo). a pénztárban tudok magyarul jegyet venni? magyar mellett beszélek németül, oroszul, és kicsit angolul, szóval ha idegennyelvet beszélnek az is jó nekem, de mivel a szlováktudásom elég szar (cestovný lístok, vlak, železnicna stanica, stb. ilyeneket tudok mondjuk, de ez nem sok) jó lenne valahogy úgy jegyhez jutni, hogy ez olyan nyelven történjen amit értek is
2022. febr. 16. 16:03
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Na, akkor én tudok naprakész választ adni azt hiszem :D Az elmúlt félévben kétszer is utaztam onnan Pozsonyba.

Először egy fiatal hölgy volt. Kicsit törte a magyart, de nagyon jól beszélt (mondta hogy nem az anyanyelve. Szerintem tipikusan az a félig magyar lehetett, aki már szlovák iskolába járt). Második alkalommal egy nagyon komor idős nő volt. Szerintem nem kifejezetten ránk volt mérges, hanem szimplán fájt neki az élet. (a szlovákokkal is csúnya hangnemben beszélt). Ő csak nagyon alapszavakat tudott, de így is megértette magát valahogy. Szerintem ha nagyon megerőltette volna magát, még ennél jobban is ment volna, mert olyan szavakat tudott, mint "csatlakozás". (csak igazából egymás mögé pakolta a magyar szavakat, amiket ismert)

Az a vicces egyébként, hogy másodjára visszafelé Pozsonyban pont egy komáromi magyar nő volt a pénztárban :D Nem értette, hogy mit kérdezünk angolul, úgyhogy megkérdezte hogy nem beszélünk-e véletlenül magyarul.

2022. febr. 18. 19:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!