Kárpótol a MÁV, ha a vonat egyszerűen nem veszi fel az utast és továbbhalad?
És ez pontosan hol történt?
Itt az a kérdés, hogy nem egy feltételes megállóban történt az eset? Ha olyan helyen álltatok, ahol nem látott a motorvezető (ez sötétben plusz kockázat!), akkor nem olyan egyértelmű , ki okozta a bajt.
Egyébként az átalánykártérítés a vasút hibájából eredő késésekre csak a pótjegyes / helyjegyes vonatokon érvényes, tehát itt alapból nem ervenyesitheted a kárigényedet, csak polgári jogi úton. És ott tényleg fontos lesz bizonyítani , hogy a vasút hibázott - ehhez kelleni fog a többi utas tanúvallomása. Good luck - és persze sajnálom, hogy ilyen kellemetlenség ért. (Én is stoppoltam már vonatot, ott a saját hülyeségemből nem értem a megállóba időben és így már bőven a nyílt pályán vett fel a vonat - de felvett :)
Meg kell írni az utaspanast a máv-start felé.
Hosszadalmas lesz mire kivizsgálják, mert ez el szokott menni a mozdonyvezetőig és a kalauzig az ügy, őket is lejegyzőkönyvezik a közvetlen feletteseik, hogy mit láttak, mit hallottak.
Az sokat segít hogy nem egyedül vagy a történetben, és nem egyetlen szó áll szemben a két vasutassal. Össze tudnak zárni és kitalálnak valami sztorit amit nem tudsz megcáfolni - mondatja velem a tapasztalat :D... pár ilyen jegyzőkönyvezésen részt vettem.
Ha ez feltételes megálló, akkor legközelebb jól látható helyre, a térvilágítás alá állj és mozogj. Mozdulatlan embert sokkal nehezebb észrevenni mint egy mozgót. Illetve a telefonoddal villants egyet. Nem kell a vakut bekapcsolni, elég csak a kijelzőt felvillantani a mozdonyvezető felé (hacsak nem teljesen fekete a háttérkép rajta :D). Nagyon sokat számít hogy észrevegyen!
Bár ha teljesen megállt, akkor figyelt. Így különösen érdekes, hogy 3 ember is kevés volt, hogy észrevegyen benneteket.
Működött a térvilágítás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!