Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Epilepsziások és autistáktól...

Epilepsziások és autistáktól kérdezem, mi a tapasztalatotok a maszkviselés mentességével kapcsolatban a buszsofőröknél? Általában mennyire vannak képben szerintetek? Mert engem nem akartak felengedni a buszra, hiába bizonyítottam felmentettségemet!

Figyelt kérdés

Aszperger-szindrómás vagyok és sajnos epilepsziás is, a kettő gerjeszti egymást, ha valami van az orromon, számon, vagy az orrnyergemen. (ezért szemüveget sem tudok hordani, csak kontaktlencsét, gyerekként -3 szemmel mászkáltam, mert halálra idegesített a szemüveg!) Örs Vezér Tere, 97E busz, a sofőr nem akart felengedni, még akkor sem, ha megmutattam neki, a hatósági, valamint az AOSZ tagsági igazolványomat. "Leszarom, hogy autista, maszkot akkor is vegyen fel!" Csak akkor kussolt, amikor már ordítottam és egy idős néni is odaszólt, hogy márpedig ezt ő is hallotta, hogy autistáknak és epilepsziásoknak nem kell!

Másoknak mi a tapasztalata?

2021. nov. 12. 17:58
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
0%

El KELL vennem.

Utána a tulajdonosa majd megharcol a kibocsátó szervezettel. Utálom én is mint a szart, mert rengeteg papírmunka, de nehogy már az vegye igénybe, aki nem jogosult rá.

2021. nov. 12. 23:03
 12/20 A kérdező kommentje:
Nem veheted el, mivel nem vagy hatóság! Ha fenn áll a gyanú, hogy hamis az igazolvány, akkor is maximum rendőrt hívhatsz! Ha elvennéd, teljes joggal feljelenthetne az, akitől elvetted! Amúgy én a helyszínen hívnám a rendőrséget, megspórolnám neked azt a "papírmunkát" és fel is jelentenélek! Mellesleg ha pedig erőszakkal vennéd el, az életben nem kapnál többet munkát mint buszvezető!
2021. nov. 12. 23:10
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Én a vasútnàl dolgozom, de mi csak a vasút àltal kiadott okmányt vehetünk el. Mást szigorúan tilos.

Arra rendőrt kell hívni, akinèl egyéb okmány hamisítása/visszaélés merül fel, majd a kékek elkobozzàk tőle.

Meglepne, ha a buszvezető elvehetne okmányt, hovatovàbb “EL KELL”ene vennie…

2021. nov. 12. 23:19
 14/20 A kérdező kommentje:
A MÁV-nál általában akikkel találkozom, normálisak és intelligensek, eddig maximum annyi volt, hogy az illető még nem látot ilyen igazolványt, de nem akarta se elvenni, se nem hazudtolt meg, csak segítséget kért a kollégától! Nekem is furcsa, hogy az AOSZ ighazolvánbyomat, ami amúgy se nem jegy/bérlet és nem is eredetileg utazáshoz van kitalálva, azt egy BKK-s sofőr elveheti :S
2021. nov. 12. 23:24
 15/20 anonim ***** válasza:
0%

Dehogynem vehetem el! El vagy tévedve. Először elveszem, aztán még ki is zárlak az utazásból. Azaz otthagylak a megállóban.

Aztán lehet majd durrogni és kapaszkodni a papírért. Ha jogos: visszakapod.

Ha mutyi alapon kaptad: Buktad-szoptad.

Megsúgom:

10 elvett kártyácskából 9 hamis. Tehát a cég eleve nekem ad igazat. A kihívott rendőr is.

2021. nov. 12. 23:35
 16/20 A kérdező kommentje:
Légyszíves linkeld már be azt a jogszabályi hivatkozást, amely alapján te mint autóbusz-vezető, felhatalmazást kapsz arra, hogy magánszemélyek személyes okmányait elvedd! Egyébként, az utazásból nem zárhatsz ki, mert én addig le nem szállok a buszról, amíg a rendőr ki nem érkezik!
2021. nov. 12. 23:39
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
#15 Hát persze, hogy elveheted... Sőt a jogsit is meg a lakcímkártyát meg a személyi igazolványt. Perszepista. Sőt. Miután elvetted ezeket, kilökheted, rácsukhatod az ajtót és elhajthatsz. Nem igaz?
2021. nov. 13. 10:15
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy hallottam, hogy újabban már a lakáskulcsát is elveheti, indokolt esetben meg akár el is gázolhatja a busszal. :D

2021. nov. 13. 10:37
 19/20 anonim válasza:

18. Sőt, 2022-től az utasok pénzét is elveheti.

15. Várjuk hogy hová is voltak írva azok a törvénye.

2021. dec. 21. 01:16
 20/20 anonim ***** válasza:

#19:

Ez egy szájhős kretén.

Másik kérdésnél azt adta elő, hogy ő bizony kitépi az utas kezéből a bérletet, és kitépi a tokból a viszonylatigazolást, és ő ezt megteheti...

Otthon az asszony nem engedi hátulról tolatni*, aztán itt éli ki magát...

*Nyilván a családi autval........ :)

2021. dec. 21. 01:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!