Epilepsziások és autistáktól kérdezem, mi a tapasztalatotok a maszkviselés mentességével kapcsolatban a buszsofőröknél? Általában mennyire vannak képben szerintetek? Mert engem nem akartak felengedni a buszra, hiába bizonyítottam felmentettségemet!
Aszperger-szindrómás vagyok és sajnos epilepsziás is, a kettő gerjeszti egymást, ha valami van az orromon, számon, vagy az orrnyergemen. (ezért szemüveget sem tudok hordani, csak kontaktlencsét, gyerekként -3 szemmel mászkáltam, mert halálra idegesített a szemüveg!) Örs Vezér Tere, 97E busz, a sofőr nem akart felengedni, még akkor sem, ha megmutattam neki, a hatósági, valamint az AOSZ tagsági igazolványomat. "Leszarom, hogy autista, maszkot akkor is vegyen fel!" Csak akkor kussolt, amikor már ordítottam és egy idős néni is odaszólt, hogy márpedig ezt ő is hallotta, hogy autistáknak és epilepsziásoknak nem kell!
Másoknak mi a tapasztalata?
El KELL vennem.
Utána a tulajdonosa majd megharcol a kibocsátó szervezettel. Utálom én is mint a szart, mert rengeteg papírmunka, de nehogy már az vegye igénybe, aki nem jogosult rá.
Én a vasútnàl dolgozom, de mi csak a vasút àltal kiadott okmányt vehetünk el. Mást szigorúan tilos.
Arra rendőrt kell hívni, akinèl egyéb okmány hamisítása/visszaélés merül fel, majd a kékek elkobozzàk tőle.
Meglepne, ha a buszvezető elvehetne okmányt, hovatovàbb “EL KELL”ene vennie…
Dehogynem vehetem el! El vagy tévedve. Először elveszem, aztán még ki is zárlak az utazásból. Azaz otthagylak a megállóban.
Aztán lehet majd durrogni és kapaszkodni a papírért. Ha jogos: visszakapod.
Ha mutyi alapon kaptad: Buktad-szoptad.
Megsúgom:
10 elvett kártyácskából 9 hamis. Tehát a cég eleve nekem ad igazat. A kihívott rendőr is.
Én úgy hallottam, hogy újabban már a lakáskulcsát is elveheti, indokolt esetben meg akár el is gázolhatja a busszal. :D
18. Sőt, 2022-től az utasok pénzét is elveheti.
15. Várjuk hogy hová is voltak írva azok a törvénye.
#19:
Ez egy szájhős kretén.
Másik kérdésnél azt adta elő, hogy ő bizony kitépi az utas kezéből a bérletet, és kitépi a tokból a viszonylatigazolást, és ő ezt megteheti...
Otthon az asszony nem engedi hátulról tolatni*, aztán itt éli ki magát...
*Nyilván a családi autval........ :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!