Jogosan akadt ki rám a buszsofőr, amiért apróval fizettem neki?
2000 forintnál kevesebb összeget kellett fizetnem, valamint ebből ezer forint 200, 100 forintosokból volt meg, a többi 50-es, húszas.
Kiabált is velem emiatt.
Hát nem tudom, én boltokban, amikor a jóember az 1000 Ft körüli vásárlására 10.000-el fizet, a pénztáros meg nekilát 20/50/100 forintosokból felkerekíteni 2000-re, a többit meg papírban adja vissza, ott azért nem szokott őszinte lenni a mosolyuk :)
Mondjuk meg is értem, én is rühellen a készpénzt, főleg aprókat hurcolni magammal :D
Azt senki nem írta, hogy mindenhol szeretik. De kötelező elfogadni, 50 db-ig, pampogás nélkül.
Nekem piacozásból több kiló apróm van, mindig hordok magammal egy pénztárcával, és ha kisebb összegért vásárlok valahol, mindig előveszem, és megkérdezem, hogy kisebb vagy nagyobb pénzeket szeretne-e a pénztáros. Nagyon gyakori, hogy felderül az arca, és megkérdezi, hogy beválthatná-e az összeset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!