Megtehetem, hogy veszek egy autóbuszt és rendes járatként közlekedek csak teljesen ingyen viszek mindenkit jófejségből?
Figyelt kérdés
Természetesen lenne autóbuszvezetői engedély, meg ilyenek. De attól még csak egy csávó lennék a buszával, aki menetrend szerint járt A pontból B-be. Ez jogilag nem ütközik akadályba?2021. okt. 27. 00:18
1/9 anonim válasza:
De, akadályba ütközik. Közszolgáltatás biztosításának vannak feltételei.
2/9 anonim válasza:
Nem ütközik jogszabályba. A közszolgáltatásnak vannak feltételei, de te nem kötsz szerződést ez esetben semmelyik önkormányzattal/állammal így azt csinálsz amit akarsz. Ha ingyen csinálod akkor szerintem még személyszállítási engedély sem kell hozzá mivel nem üzleti tevékenység.
3/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Viszont még annyi érdekelne, hogy én ekkor eldönthetem, hogy ki szállhat fel? Elvégre az enyém a jármű és nincs szerződésem senkivel és én finanszírozom az egészet.
Olyan, mintha csak ismerősöket szállítanék, csak nagyban, idegenekkel. Meg persze lenne benne rendszer és használnám a buszmegállókat.
2021. okt. 27. 01:23
4/9 anonim válasza:
A KRESZ nem korlátozza az autóbusz-megállóhely használatát menetrend szerinti vagy közforgalmú buszokra, tehát ahol más jogszabály nem köti azt további feltételekhez, ott használhatod azokat. (Budapesten például kötelező a BKK megállói esetében megállóhely-használati szerződést kötni és fizetni a megállók használatáért.) Ezen kívül nyilván nem használhatod a buszsávokat és nem hajthatsz vagy kanyarodhatsz be ott, ahol csak a közforgalmú / menetrend szerinti járatoknak van engedélyezve a behajtás , kanyarodásY
5/9 anonim válasza:
egyelőre én sem látom, milyen akadályba ütközne, de azért csodálkoznék, ha menetrenddel, buszmegállók rendszeres használatával előbb-utóbb ne szúrnál szemet valamelyik hivatalnak
6/9 anonim válasza:
1,5 évvel ezelőtti kérdésem pont ezzel foglalkozik 😊
https://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__tomegkozlekedes__..
7/9 A kérdező kommentje:
Hú, sajnos nem láttam. Bár én vidéken tenném, szóval az eddigi válaszok alapján simán megtehetem.
2021. okt. 27. 11:21
9/9 A kérdező kommentje:
Szia!
Egyenlőre sehol, csupán érdekelt, hogy mennyire lenne kivitelezhető jogilag.
2021. dec. 30. 23:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!