Hogy kéne értelmezni ezt a menetrendet?
Meg sem lepődök, hogy ilyen érthetetlen a vasúti menetrendünk, hisz Magyarországon vagyunk...
Az a lényeg, hogy én ezelőtt minden hétvégén ugyanazzal a járattal mentem fel Pestre a Nyugatiba. Észrevettem, hogy az mint olyan megszűnt létezni, de nem teljesen... Hétköznap ugyanúgy közlekedik, hétvégén meg.. érdekesen.
Tehát hétvégén is szerepel a menetrendben, ráadásul 4x. Mind a négy másmilyen. Egyikre helyjegy is kell (személyvonatra, lol...), másikra pótjegy (szintúgy személy...), a másik kettő meg 20-20 perccel később ér be a menetrend szerint. De mindegyik ugyanabban az időpontban indul a kiírás alapján.
Na, én még ilyet nem láttam, eddig könnyen megúsztam.
Tehát valaki eltudná ezt magyarázni nekem, hogy mégis hogy van? A jegyek ára sem egyezik ugyanarra a vonatra a + jegyek miatt...
Az S6099-es számú vonat X.9-10-én és X.16-17-én vágányzár miatt csak Debrecen-Cegléd között közlekedik, a linkelt képen látszik is, hogy csupa átszállásos ajánlatot kaptál.
A 4 ajánlat 3 különböző átszállós megoldást takar:
-Az első két ajánlat Ceglédi átszállással a Szeged-Nyugati IC, ez un. hibrid-IC vegyesen IC és gyorsvonati kocsikkal, kétféle díjszabással (ezért szerepel két külön ajánlatként)
-A harmadik ajánlat Szolnoki átszállással, Keleti pályaudvari érkezéssel számol a sülysápi vonalon át
-A negyedik ajánlat szolnoki vagy ceglédi átszállással, személyvonatos továbbutazással a Nyugatiba
Mindehhez csak észre kellett volna venni az átszállások számát jelölő 1-eseket és kinyitni az egyes ajánlatokhoz tartozó részletes információkat.
Így már kezdem érteni, de még mindig nem teljesen.
Nekem a legalsó (4.) ajánlat tökéletes lenne. Már csak azért is, mert mikor a sebes közlekedik ehelyett, akkor pont ugyanennyit szoktam fizetni.
Akkor a jegyet hogy kell majd megváltanom a jegypénztárnál erre a járatra?
Megmondod a pénztárosnak, hogy az adott járatokkal akarsz utazni.
De mivel semmi felárat nem fizetsz, így sima menetjegyet fogsz kapni Kisújszállás (?) és Budapest-Nyugati között.
Vagy vedd meg neten és akkor kapsz rá 10% kedvezményt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!