Mennyibe kerül diákigazolvánnyal az egy hónapos vonatbérlet, ha 52,7 km re lakok? (pusztaszabolcs-déli pályaudvar)
Holnap vennék bérletet, de nem tudom hogy kell kiszámítani az árat. Valaki tudna segíteni? (oda-vissza)
Metró vonaljegy, szintén 1 hónapos, oda vissza, mennyibe kerülne?
Havi metró vonaljegyről nem tudok, h lenne. Ha már egy hónapra kell, érdemes bérletet venni, ez diákoknak 3850Ft. Ezzel a Budapest-bérlettel a vonatjegy is olcsóbb (a Bp.-en megtett szakaszra érvényes, így 2820Ft, ha jól ütöttem be mindent. Ezeken a honlapokon néztem meg az árakat, itt ki tudod választani, mi érvényes rád:
Bocsánat, előbb véletlen kétszer másoltam be ugyanazt a linket... A másik tehát:
köszönöm a választ:)
Szóval ha veszek budapesti tanuló bérletet, akkor azzal tudok metrón és vonaton is egyaránt közlekedni?
Az összes budapesti bérlet érvényes Budapest határán belül vonatra és volán járatokra is.
Pusztaszabolcstól vehetsz hozzá kiegészítő bérletet.
Így kell kérned: Pusztaszabolcstól Déliig kérnéke gy diák BKSZ kiegészítő bérletet. (Vagy jegyet.)
Ha így veszed akkor 2820 ft a vonat bérlet, és mellé még a BKV bérlet amilyet választasz. (Havi vagy 3 havi, netán szemeszterbérlet (5 havi).
Ha úgy kéred ahogy mondtam 1390 ft-ot spórolsz mert a Budapesten belüli szakaszra nem kell vonatbérletet vagy vonatjegyet venned.
Amúgy a bérlet érvényes metróra buszra villamosra trolira fogaskerekűre meg úgy midnenre budapesten :)
Vásárolsz egy budapesti diákbérletet (BKSZ) és a BKSZ-hez Nagytétény-Diósd - Pusztaszabolcs állomás közé vonatbérletet.
Ennek az ára:
BKSZ: 3.850,- Ft
Vonatbérlet: 2.820,- Ft
Összesen: 6.670,- Ft
Ezzel Budapesten bármilyen tömegközlekedésen, a BKSZ-ben közlekedő vonatokon és buszokon, valamint a Pusztaszabolcs-Déli Pályaudvar vonatszakaszon korlátlan számú utazással közlekedhetsz.
Az első bérlet megvásárlása előtt az érvényes diákigazolványod vagy iskolalátogatási papírod birtokában a pusztaszabolcsi jegypénztárban "Igazolás" kiállítását kell kérned, amely a Nagytétény-Diósd - Pusztaszabolcs viszonylatot fogja igazolni. Ezt a bérlet ellenőrzésekor elkérhetik, és ha nincs meg, akkor megbüntetnek. Tehát mindenképp kérd ki.
A BKSZ bérletet és a vonatbérletet is meg tudod vásárolni a pusztaszabolcsi jegypénztárban. (Legalábbis én az iváncsaiban meg tudom venni a budapesti bérletet, úgyhogy gondolom, a szabolcsiban sem lesz vele gond ;) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!