Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mennyibe kerül diákigazolvánny...

Mennyibe kerül diákigazolvánnyal az egy hónapos vonatbérlet, ha 52,7 km re lakok? (pusztaszabolcs-déli pályaudvar)

Figyelt kérdés

Holnap vennék bérletet, de nem tudom hogy kell kiszámítani az árat. Valaki tudna segíteni? (oda-vissza)

Metró vonaljegy, szintén 1 hónapos, oda vissza, mennyibe kerülne?

2010. szept. 1. 18:06
 1/7 anonim válasza:
100%

Havi metró vonaljegyről nem tudok, h lenne. Ha már egy hónapra kell, érdemes bérletet venni, ez diákoknak 3850Ft. Ezzel a Budapest-bérlettel a vonatjegy is olcsóbb (a Bp.-en megtett szakaszra érvényes, így 2820Ft, ha jól ütöttem be mindent. Ezeken a honlapokon néztem meg az árakat, itt ki tudod választani, mi érvényes rád:

[link]

[link]

2010. szept. 1. 18:15
 2/7 anonim válasza:
100%

Bocsánat, előbb véletlen kétszer másoltam be ugyanazt a linket... A másik tehát:

[link]

2010. szept. 1. 18:17
 3/7 A kérdező kommentje:

köszönöm a választ:)

[link]

Szóval ha veszek budapesti tanuló bérletet, akkor azzal tudok metrón és vonaton is egyaránt közlekedni?

2010. szept. 1. 18:26
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Az összes budapesti bérlet érvényes Budapest határán belül vonatra és volán járatokra is.

Pusztaszabolcstól vehetsz hozzá kiegészítő bérletet.

Így kell kérned: Pusztaszabolcstól Déliig kérnéke gy diák BKSZ kiegészítő bérletet. (Vagy jegyet.)

Ha így veszed akkor 2820 ft a vonat bérlet, és mellé még a BKV bérlet amilyet választasz. (Havi vagy 3 havi, netán szemeszterbérlet (5 havi).

2010. szept. 1. 18:41
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha úgy kéred ahogy mondtam 1390 ft-ot spórolsz mert a Budapesten belüli szakaszra nem kell vonatbérletet vagy vonatjegyet venned.

Amúgy a bérlet érvényes metróra buszra villamosra trolira fogaskerekűre meg úgy midnenre budapesten :)

2010. szept. 1. 18:43
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Vásárolsz egy budapesti diákbérletet (BKSZ) és a BKSZ-hez Nagytétény-Diósd - Pusztaszabolcs állomás közé vonatbérletet.

Ennek az ára:

BKSZ: 3.850,- Ft

Vonatbérlet: 2.820,- Ft

Összesen: 6.670,- Ft

Ezzel Budapesten bármilyen tömegközlekedésen, a BKSZ-ben közlekedő vonatokon és buszokon, valamint a Pusztaszabolcs-Déli Pályaudvar vonatszakaszon korlátlan számú utazással közlekedhetsz.

Az első bérlet megvásárlása előtt az érvényes diákigazolványod vagy iskolalátogatási papírod birtokában a pusztaszabolcsi jegypénztárban "Igazolás" kiállítását kell kérned, amely a Nagytétény-Diósd - Pusztaszabolcs viszonylatot fogja igazolni. Ezt a bérlet ellenőrzésekor elkérhetik, és ha nincs meg, akkor megbüntetnek. Tehát mindenképp kérd ki.

A BKSZ bérletet és a vonatbérletet is meg tudod vásárolni a pusztaszabolcsi jegypénztárban. (Legalábbis én az iváncsaiban meg tudom venni a budapesti bérletet, úgyhogy gondolom, a szabolcsiban sem lesz vele gond ;) )

2010. szept. 1. 18:56
 7/7 A kérdező kommentje:
Hú...:P köszi a kielégítő válaszokat. Vannak még értelmes emberek:) Megkaptátok a zöld kezet:D (Y)
2010. szept. 1. 19:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!