Meddig utazhatok diákbérlettel?
Figyelt kérdés
Idén befejeztem a középiskolát de a diákomra megkaptam 2022-re is a matricát. Lehet problémám abból ha használom a diákigazolványom amíg érvényes, úgy hogy már nem járok iskolába?2021. okt. 4. 15:06
1/8 anonim válasza:
Be fogják vonni az igazolványt, amit vissza kell szolgáltatnod, különben jogi következményei lesznek. Én is bepróbálkoztam pár éve, 4 napot nyertem vele, aztán bevonták.
2/8 A kérdező kommentje:
Ma voltam kiiratkozni, kérdeztem vissza kell-e adni. Azt mondták nem mert még érvényes és ha máshova megyek esetleg tanulni akkor úgyis kelleni fog.
2021. okt. 4. 15:20
3/8 anonim válasza:
Dehogy vonjàk be, miért kell fhaszságokat mondani?!
Én legutóbb 2015-ben voltam egyetemista azóta is nálam a diákom. Asszem 2023-ig érvényes maga a kártya, külföldön mèg mindig elfogadják 😀
4/8 eddiboy válasza:
Október 31-ig érvényesek ez előző évi diákok, és addig használni is lehet. Most a vészhelyzet miatt valószínűleg még tovább lesz érvényes, ahogy minden más igazolvány, vészhelyzet vége + 60 nap. A vészhelyzet vége jelen állás szerint december 31., de még lehet, hogy meghosszabbítják.
5/8 A kérdező kommentje:
Nekem a 21-22-es tanévre is van rajta matrica mivel elkezdtem az idei évet csak ott hagytam a sulit egy álláslehetőség miatt. Tehát jövő tanév végéig érvényes ugyan a diákom. A kérdés az lenne lehet e problémám belőle ha használom?
2021. okt. 7. 09:08
6/8 anonim válasza:
Nem, mert senki nem fog jogviszony igazolást kérni hozzá.
7/8 anonim válasza:
A matrica a lényeg. Persze ha használod egy gonosz csaló vagy, hiszen neked nem jár a kedvezmény, de nem lesz belőle bajod.
8/8 A kérdező kommentje:
Ennyit még elbír a lelkiismeretem.
Köszi mindenkinek.
2021. okt. 7. 16:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!