Nem találtam a jegyem a villamoson és megbüntettek. Mi történtik ha nem fizetem be a díjat?
Ha meg lett akkor vidd be és mondd el hogy nem blicceltél hisz ha megmutatod akkor úgyis látja a jegyen a dátumot,időt ha olyan lukasztó volt a villamoson.Ezeknek a büntetés a mániája.Ha nincs meg akkor fizesd be szerintem mert fel fog szaporodni és ki tudja...
Amúgy meg apjuk faxát
Jegyet nem lehet utólag bemutatni, hisz nem névre szól. Ennyi erővel bármelyik utastól elkérhetnéd a jegyet és bemutathatnád utólag.
Ha bkk, akkor 2 napon belül fizesd be, akkor "csak" 8000 Ft a pótdíj. Utána 16000, 30 nap után 32500 Ft.
Aztán egy idő után átadják behajtónak és ők nem fogják "leszarni", ahogy az #1-es írta, hanem be fogják hajtani rajtad kamatostul, persze csak ha valós adatokat adtál meg.
"Aztán egy idő után átadják behajtónak és ők nem fogják "leszarni","
Nem behajtónak hívják (az más), hanem végrehajtónak, tehát bírósági eljárás útján fogják érvényesíteni, és így kerül ÖBV-hez (önálló bírósági végrehajtó). Az ÖBV dolga a polgári jogi szerződésekből fakadó tartozások végrehajtása/behajtása. A tömegközlekedési eszközön történő utazásra a Ptk. "utazási szerződésre" vonatkozó szabályai az irányadóak.
Általánosságban elmondható, hogy egy 8 ezer forintot pótdíj behajtási és eljárási díja cca. 50 ezer forintra rúg jelenleg, amit szintén a kötelezettel fizettetnek meg.
Azt pedig nem tudom elképzelni, hogy ilyen eljárásokat nem indít soha a szolgáltató a nem fizetőkkel szemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!