Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Nem találtam a jegyem a...

Nem találtam a jegyem a villamoson és megbüntettek. Mi történtik ha nem fizetem be a díjat?

Figyelt kérdés
2021. szept. 28. 20:42
 1/5 anonim ***** válasza:
0%
semmi, egy idő után leszarják
2021. szept. 28. 20:59
 2/5 anonim ***** válasza:
58%

Ha meg lett akkor vidd be és mondd el hogy nem blicceltél hisz ha megmutatod akkor úgyis látja a jegyen a dátumot,időt ha olyan lukasztó volt a villamoson.Ezeknek a büntetés a mániája.Ha nincs meg akkor fizesd be szerintem mert fel fog szaporodni és ki tudja...

Amúgy meg apjuk faxát

2021. szept. 28. 21:03
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha végül meglett a jegyed, akkor vidd be nekik megmutatni minél hamarabb. Ha nem lett meg, akkor sajnos semmivel sem tudod igazolni hogy jogosan utaztál, így muszáj leszel tanulópénznek felfogni ezt, és legközelebb vigyázni a jegyedre. Ha nem fizeted be, csak növekedni fög az összeg, és legvégső esetben behajtóhoz is kerülhet a tartozásod, aki már igen sok extra tétellel megspékelve fogja követelni az eredeti büntetés sokszorosát.
2021. szept. 28. 21:07
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Jegyet nem lehet utólag bemutatni, hisz nem névre szól. Ennyi erővel bármelyik utastól elkérhetnéd a jegyet és bemutathatnád utólag.

Ha bkk, akkor 2 napon belül fizesd be, akkor "csak" 8000 Ft a pótdíj. Utána 16000, 30 nap után 32500 Ft.

Aztán egy idő után átadják behajtónak és ők nem fogják "leszarni", ahogy az #1-es írta, hanem be fogják hajtani rajtad kamatostul, persze csak ha valós adatokat adtál meg.

2021. szept. 28. 21:15
 5/5 anonim ***** válasza:

"Aztán egy idő után átadják behajtónak és ők nem fogják "leszarni","

Nem behajtónak hívják (az más), hanem végrehajtónak, tehát bírósági eljárás útján fogják érvényesíteni, és így kerül ÖBV-hez (önálló bírósági végrehajtó). Az ÖBV dolga a polgári jogi szerződésekből fakadó tartozások végrehajtása/behajtása. A tömegközlekedési eszközön történő utazásra a Ptk. "utazási szerződésre" vonatkozó szabályai az irányadóak.

Általánosságban elmondható, hogy egy 8 ezer forintot pótdíj behajtási és eljárási díja cca. 50 ezer forintra rúg jelenleg, amit szintén a kötelezettel fizettetnek meg.

Azt pedig nem tudom elképzelni, hogy ilyen eljárásokat nem indít soha a szolgáltató a nem fizetőkkel szemben.

2021. szept. 30. 05:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!