Miért mondják be a vonaton minden nap, hogy "Hagyják el a vonatot" ha utána rendben elindul?
Régen is megtörtént 1-2 alkalommal, de mostanra mindennapos kb.
Áll bent a vonat az állomáson indulásra várva. Indulás előtt 3-5 perccel a hátsó kocsiban bemondják többször is és ki is írják hogy hagyja el mindenki a szerelvényt. Az utasok nagy része (akik nem szokták még meg) ekkor átszáll az első kocsiba, ahol persze tömegnyomor alakul ki. Végül a szerelvény elindul mindkét kocsival probléma nélkül (a további megállókban fel se merül, hogy ne lehetne a hátsó kocsiba szállni, van villany, van utastájékoztatás, szóval tényleg semmi gond azzal a kocsival).
Mire jó ez? Mi a célja az emberek leszállításának?
Mégis melyik vonatról beszélünk? És szándékos ez egyáltalán?
Megjegyzem, ha több egységből áll a vonat és nekem ilyet mondanak, nyilván én is átszállok, nehogy már ott maradjak...
Nyugati pu. - Esztergom
Vagy szándékos, vagy minden nap pontosan ugyanaz a véletlen történik.
Itt már nem száll le kb senki, fölösleges, ugyanoda megy mindkét kocsi.
Ha Nyugati-Esztergom, akkor ott nem beszélhetünk kocsiról, csatolt Flirt motorvonatról lehet szó.
Másrészt nekem nem tiszta ez a dolog:
"Indulás előtt 3-5 perccel a hátsó kocsiban bemondják többször is és ki is írják hogy hagyja el mindenki a szerelvényt. Az utasok nagy része (akik nem szokták még meg) ekkor átszáll az első kocsiba"
Ha azt mondják be, hogy mindenki hagyja el a SZERELVÉNYT, akkor miért szállnak át az első kocsiba (azaz első motorvonatba)??? Ha el kell hagyni a szerelvényt, akkor nem csak az egyik kocsit/a csatolt motorvonatok egyikét kell elhagyni.
Szerintem amúgy ez valamilyen hiba lesz, bejelenteném a MÁV-START-nak a megfelelő helyen.
"ott nem beszélhetünk kocsiról, csatolt Flirt motorvonatról lehet szó."
Oké, de gondoltam a "kocsi"-t talán jobban értik a fórumozók. A kalauzok (jegyvizsgálók) is szokták így hívni. :)
"Ha azt mondják be, hogy mindenki hagyja el a SZERELVÉNYT, akkor miért szállnak át az első kocsiba (azaz első motorvonatba)?"
Mert a másik kocsin (motorvonaton) nem mondják be, az ember meg szeretne hazautazni. Először azt hittem, még indulás előtt szétkapcsolják a két kocsit (motorvonatot) és ezért mondják be.
Ez magyarázná a dolgot, nem is gondoltam rá. Köszi! Igen, én minden nap ugyanazzal a járattal utazok, és azon szokott lenni. Azt nem tuom, hogy a többit érinti-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!