Milyen humán szellemi munkák vannak a MÁV-nál vagy a Volánbusznál?
Alapból tényleg a HR terület az első, ami eszembe jut. Egyébként egyetemen ott is van matek, de az nem sok/vészes egy gazdasági vagy mérnöki szakhoz viszonyítva.
Bár hivatalosan nem szellemi, hanem betanított munka, de végrehajtó szolgálatban van bőven olyan munkakör, ami érettségivel és tanfolyammal betölthető, vasúton például forgalmista, mozdonyvezető (hozzáteszem, a tanfolyam messze áll az egyszerűtől, és ott is van alapvető fizika például).
Egyébként annyi kamu szakértő, kiemelt szakértő szerintem sehol nincs, mint állami közlekedési cégeknél (egy ilyennél dolgozom mérnökként, de nem a legismertebb hárombetűsök valamelyikénél), talán csak a közigazgatásban. Azonban azokhoz mind "papírt" (egyetem/főiskola, ill. vasúti képzések tetszőleges kombinációban) kell villantani, meg jól helyezkedni. Tehát HR területet leszámítva műszaki vagy gazdasági végzettség a belépő a legtöbb szellemi munakkörbe.
Ismerek valakit, aki egy megyei MÁV-igazgatóságon van, telefonon a csoportjához érkeznek be azok az esetek, amikor valahol a körzetükben, a vasúton belül nem boldogulnak a számítógéppel, és ők döntik el, hogy a panaszt átirányítsák-e az informatikus csoporthoz, akik kimennek hibát hárítani?
Első reakcióm az volt, hogy én miért nem tudok egy ilyen állást kifogni?
"én miért nem tudok egy ilyen állást kifogni?"
Elég sok dolgot kell megtenni ahoz hogy olyan pozicióba kerülj... Ennél konkrétabban nem akarom megfogalmazni, mert még ki is tiltatnának a gyakoriról a vulgáris szavak miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!