Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Más hogyan éli meg a zsúfolt...

Más hogyan éli meg a zsúfolt buszokon/tömegközlekedésen ezeket a kínos/kellemetlen helyzeteket? Tanulás a buszon?

Figyelt kérdés

Szinte minden nap zsúfolt tömegközlekedéssel utazom, hiszen a megállók több iskolát is érintenek, így hamar megtelnek a buszok. Elől kell felszállnom, a legtöbb esetben elérek a második ajtóhoz, ott tudok csak szinte kapaszkodni. Volán buszon a rossz kialakítás miatt, nincs babakocsi tároló, annak helyén egy sorban vannak a székek, így csak az ajtóhoz simulva tudok állni.

40 percet utazom, az alatt az idő alatt az állással nem is lenne problémám, ha nem kerültem volna már jó néhányszor kellemetlen helyzetbe.

Ugye van olyan megálló, ahol nagyon sokan szállnak le a buszról, de én persze annak simulva állok. Mikor mögülem akarnak az emberek az ajtóhoz menni, van, hogy annyi terem sincs, hogy nekik helyet adjak, így az ajtóban maradok, és el kell nekik engem tarolni, hogy lemehessenek (azt nem tudom megcsinálni, hogy leszállok, meg vissza, hiszen nem egyszer fordult már elő, hogy ottmaradtam a megállóban, hisz az utolsó leszálló után csukódott az ajtó). Persze közbe szállnak fel egy csomóan és mennének hátra, de én feltartom őket (még itt megemlíteném, hogy esélytelen, hogy én hátra menjek, hisz ott a folyosókon minden cm-en állnak). Ilyenkor próbálok mindenkitől elnézést kérni, de van, hogy azután is beszólnak. Ez alapesetben nem szokott annyira megérinteni, de mégis egy igen kellemetlen helyzet, főleg, hogy próbálok annyira udvarias lenni, amennyire csak lehet.

Rosszabb esetben van, hogy olyan szinten zsúfolt a busz, hogy alig férek fel, a vezető mellett kell állnom. Előttem állnak az emberek, persze mögöttem meg próbálnak felszállni, így egy kígyózó sort alakítunk ki. Ha valaki meg le szeretne szállni 2 oldalról, esélytelen hogy elég helyet adjunk nekik, hogy kimehessenek. Így megint mindenki torlódik, és megint kellemetlen, hogy mindenkinek útba vagyok.

Más ezeket a kellemetlen helyzeteket hogyan éli meg? Olyan tömött buszon, ahol mozdulni sem lehet, hogyan adtok helyet?

Csak ne foglalkozzak a többiekkel, akiknek esetleg útba vagyok, hisz 2 perc múlva már úgy sem fognak rám emlékezni?

A következő kérdések pedig a velem hasonló diákokhoz szólnak, akik szintén hosszabb ideig utaznak.

Mostantól szeretnék majd a buszon tanulni, hiszen a megnőtt óraszám+utazás miatt otthon nem lenne elég időm mindent megtanulni.

Az iskolában befotóznám az adott lapokat, majd a buszon telóról tanulgatnám őket.

Valaki próbálkozott már ezzel a módszerrel? Nem tudom mennyire lehetne rendesen tanulni, sok lenne a zaj, lehet megfájdulna a fejem? Hacsak nincs ülésem, ahol legalább egy kicsit is komfortosabb vagyok, lehetetlen?

Köszönöm előre is a válaszokat, tapasztalatokat mindkét témával kapcsolatba!

#tömegközlekedés #tömöttbusz #kellemetlenhelyzetek
2021. aug. 22. 22:55
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Buszon csak akkor tudnék tanulni, ha lenne ulohely. Állva tuti nem, főleg nem tömött buszon. Ott maximum előadást hallgatnek inkább fejhallgatóval.

Masik téma : Sokszor utazom teljesen tömött buszon, MINDIG leszallok, ha sok a leszallo utas, és útban vagyok... Még soha egyetlen egyszer sem fordult elő, hogy nem tudtam volna visszaszallni, és otthagy a sofőr.

2021. aug. 22. 23:37
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Én is rengeteget utaztam zsúfolt járatokon, soha nem maradtam még a megállóban azért, mert utat engedtem a leszállóknak. Nyilván ilyenkor közvetlenül az ajtó mellett kell maradni, de tuti nem fog otthagyni a busz. (Zsúfolt buszon a vezető onnan tudja, hogy vége a leszállásnak, hogy nem lát egy ideje leszállókat a jobb tükörben. A belső tükörből a zsúfoltság miatt úgysem tud tájékozódni ezügyben. Így mindenképp van pár másodperced és a testbeszédeddel is tudod mutatni, hogy te készülsz visszaszàllni a buszra, pl. előre nyújtott alkar, ajtót fürkésző tekintet, stb.)
2021. aug. 23. 03:20
 3/3 anonim ***** válasza:
61%
Kelj fel hamarabb, menj vissza pár megállót, annyit, hogy legyen még ülőhely, ott szállj fel a buszodra.
2021. aug. 23. 09:15

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!