Mit tegyek, hogyha a gyerekeimet már harmadszorra vágják át a buszon?
10 és 8 évesek, egyedül buszoznak be a faluba az unokatestvérükhöz, mert másképp nem tudjuk megoldani a felügyeletüket. Ritkán jár odafele busz, és csak ez az egy, amivel tudnak menni. Ha későbbivel mennek, én elkések a munkából. (Itt le szeretném szögezni, hogy nem vagyok kíváncsi olyanok véleményére, hogy ennyi idős gyerekeket rabolnak a buszokon, vonatokon, és hogy milyen felelőtlenség, hogy egyedül utaznak. Szeptembertől a nagy úgyis egyedül fog buszozni, mert megy 8 osztályos gimibe.)
Tavaly nyáron is így jöttek-mentek a busszal, nem volt semmi probléma. Az új buszsofőr már 3x verte át őket. 125 forint oda, kettejüknek 250.
Első alkalommal 1000 forintot adtam nekik oda, visszaadott nekik 250-et. (Azért 1000 forint, mert nem volt nálam apró.)
Második alkalommal 800 forint aprót adtam nekik, és mondtam, hogy mutassák be a diákigazolványukat. Ekkor "csak" 400-at vett el tőlük.
Harmadik alkalommal a 400 forintjukhoz tettem hozza 200 forintot, és elvette mind a 600 forintjukat, hiába mondták, hogy akkor nem fognak tudni hazajönni.
Harmadik alkalom után felhívtam őket, beszéltem a főnökével, aki azt mondta, hogy többször érkezett rá panasz (konkrét esetnek említették azt, hogy egy 12-13 éves gyereket elvitt úgy, hogy azt mondta neki, hogy bemegy oda a busz, ahova menni akar, de nem ment arra), de nem tudnak mit tenni, mert kevesen vannak és sok az utas.
Mit lehet ilyenkor tenni?
Kocsival nem tudom őket vinni, mert így is korán kelnek, hogyha én vinném őket, akkor még korábban kellene mennünk.
Másik busz meg csak 7:49-kor megy, azt meg nem akarom, hogy ott üljenek a buszmegállóba 1 óra 17 percet.
Pont annyir adsz, amennyi kell
Apróban
"Harmadik alkalom után felhívtam őket, beszéltem a főnökével, aki azt mondta, hogy többször érkezett rá panasz (konkrét esetnek említették azt, hogy egy 12-13 éves gyereket elvitt úgy, hogy azt mondta neki, hogy bemegy oda a busz, ahova menni akar, de nem ment arra), de nem tudnak mit tenni, mert kevesen vannak és sok az utas."
Azon kívül, hogy megpróbálod elkerülni a lehúzástpontos összeggel, azért ilyenkor nekem viszket a tenyerem.
Gyerekeket ver át, több panasz érkezett, és nem tudnak tenni semmit? Dehogynem, kirúgják. Vagy őket panaszolod be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!