Balatonra menő vonatokon milyenek az utazás körülményei?
Figyelt kérdés
Mikor és mennyire számít nyugisnak, illetve kellemesnek? Tömegnyomor szokott lenni? Ha igen, mennyire viselhető el? Problémás/balhés alakok előfordulhatnak? Menetrend, menetidő, pontosság milyen? Egyéb tényezők kapcsán mit kell még figyelembe venni, vagy mire kell odafigyelni?2021. júl. 29. 13:58
1/7 anonim válasza:
Csúcsidőn kívül nyugis. Egyébként tömegnyomor, kivéve helyjegyes vonatok. A legkritikusabb időszak odafelé a péntek délután, visszafelé a vasárnap délután/este.
Mindenféle alakok vannak, ilyenkor "összefújja a szemetet a szél" a Balatonnál.
2/7 anonim válasza:
Egyébként sokszor előfordul, hogy az utasok csak a vonat végét használják, a másik vége a szerelvénynek szinte üres. Ha fejállomáson szállsz föl, pl. Déli, Keleti, akkor érdemes megnézni, hogy a vonat legelején nincsenek-e szabad helyek. Az elmúlt években nagyon megnövelték a vonatok számát a Balaton felé, egész más lett odautazni, mint gyerekkorunkban. Viszont emiatt a menetrend is sérülékenyebb, az egyvágányos pálya és sok vonat, feszített menetrend miatt ha egy vonat késni kezd, akkor az a késés garantáltan továbbadódik. Az északi vonalon nem tudom, hogy sikerült-e már kigyomlálni a frissen odakerült sebességkorlátozásokat, azok is sok késést okoztak.
3/7 anonim válasza:
Hát a helyjegyes vonatokon sem biztos hogy letudsz ülni. Életemben csak párszor fizettem nem kevés pénzt IC vonatra. Legutóbb valamilyen iskolás csoport miatt cigánykodni kellett a helyjel. És ez nem egyszeri eset volt. Nem beszélve arról, hogy a csatlakozást is lekéstem, később értem haza, mint IR vonattal.
4/7 anonim válasza:
Az online felület nem jelzi ki, hogy melyik kocsi klímás, így teljesen lutri, hogy mi jön. Azt is össze-vissza írja, hogy az új emeletes v a régi jön. Tesóm emeletesre vett, de nem az jött 😅
Semmit nem tudni 🤷♂️
Tipikus MÁV állapotok... sajnos.
5/7 anonim válasza:
Azért sokkal jobb a helyzet , mint pár éve, sokat növelték a kapacitást. Ezzel együtt a péntek és vasárnap délután tud zsúfolt lenni a vonat, viszont a helyjegyes vonatokon, kocsikon minden ellenkező állítás ellenére igen nagy eséllyel nem lesz ezzel gondod - ha jut még helyjegy. Az utazóközönség népes, nyilván ugyanúgy van hülye ember a vonaton is, mint a 7-es buszon meg a strand büféjénél a sorban. A pontosság problémás, mert feszített a menetrend és az egyvágányozás miatt könnyen borul az egész, szóval atszallasos móka esetén legyen B terv, meg egy jó kocsma az átszállás helyén.
6/7 anonim válasza:
Keletbalkáni ahogy a MÁV szolgáltatásai általában.
7/7 anonim válasza:
A nyári szezonon kívül elég kellemes az utazás, tapasztalatból mondom. Rengeteget utaztam a déli parton mind a négy évszakban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!