Vidéken miért közlekednek busszal tömegek?
Egy nagyvárosban még megértem a nagy távolságok és a nehézkes közlekedés miatt, de egy kis vidéki városban mi értelme van 20 perceket várni a következő járatra, csakhogy 4-5 megállóval arrébb leszálljon az ember? Közben szétunja magát várakozás közben, aztán még a buszon is csak néz ki magából, mert várja, hogy végre leszállhasson már és otthon legyen.
Sokszor látom azt is, hogy akinek nincs közvetlen járata a lakhelyéhez, az megpróbálja elcsípni a csatlakozásokat, de ez jellemzően nem sikerül és akkor megint 20-30 perceket vár a következőre.
Ha kiszámoljuk, akkor csak várakozással ilyen szituációban egy teljes órát is el lehet pazarolni napi szinten, de legyen másfél-két óra, ha munka előtt és után is szerencsétlenül alakul a helyzet.
Míg ha gyalog megindulna, akkor jó eséllyel még a buszjárat előtt hazaér, vagy legalább a járattal egyidejűleg, rossz esetben a busz elmegy előtte és vesztett a gyaloglással kb. 5 percet. Viszont, gyaloglás közben nem unatkozik, tesz az egészségéért és tapasztalatom szerint még az életkedve is jobb lesz az embernek tőle.
13! Erre meg te ne gondolj! A helyközi buszok csak pár megállóban állnak meg a buszpályaudvarok és a városhatár között, a helyijáratok meg átlag 3-400 méterenként.
Mondjuk a kérdező is megéri a pénzét a 150 ezres egyetemi város Pécsre azt mondja "kis város". 🤣
Nevezzétek trollkérdésnek, de nekem akkor sem világos, hogy a józan ész miért az unatkozva várakozást diktálja, ha egyszer a városban jók a közlekedési lehetőségek, tudnának gyalogolni is, ami praktikusabb és a buszjárat sem annyira sűrű, hogy megérje várni rá. És nem az idősökről meg az ízületi bajos egyénekről beszélek, hanem a hétköznapi emberekről.
A felvetésekre válaszolva.
"Most őszintén, te miért nem gyalogolsz?"
Covid óta átszoktam a gyaloglásra. Ez a kérdés apropója, hogy rájöttem mennyire jobb és időspórolóbb, mint céltalanul ácsingózni a buszmegállóban és vitetni a seggemet 4-5 megállónyit, amit lábbal is meg tudok tenni gond nélkül. Komolyan, eddig 5 előtt busszal még nem értem haza soha munkából, mert olyan rossz a menetrend errefelé, amióta gyaloglok fél négyre otthon vagyok. Reggel nem kell korán kelnem, igazodnom a korai járathoz és így tovább. Tényleg nem értitek? A #11 úgy látom vágja.
"Arra nem gondoltál, hogy ezekben a városokban a többség esetleg nem a városi, hanem a helyközi buszra vár a buszmegállókban?"
A helyközi busz az más, én a helyi járatokról beszélek.
Recskázhatsz erre napokig, attól még a többség jobban jár a busszal.
Neked megéri gyalogolni, ettől még 10-ből 9 közlekedőnek nem. Ennyi a történet, szar neked, hogy ennyitől képes vagy agyvérzés közeli állapotba kerülni.
Sétálj inkább kicsit attól hátha lenyugszol a pi..csába.
19. Te beteg vagy vállon felül!
Honnan tudhatnád h emberek százainak mi a fárasztó es mi nem....?
Nem vagy te autista...? De min aspi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!