Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Budapesten a belvárosban (V.,...

Budapesten a belvárosban (V., VI. kerület) hogyan érdemes közlekedni hajnalban (3-4 óra körül), ha egyedül van az ember?

Figyelt kérdés
Melyik tömegközlekedési eszköz a legbiztonságosabb? Gyalog biztonságos?

2021. júl. 25. 20:58
 1/5 anonim válasza:
41%

Nem vagyok pesti, de hátha tudok segíteni.

Hajnalban még nem sok jármű közlekedik (tömegközlekedés). Használd az útvonaltervezés funkciót a BKK FUTÁR appon vagy a Google Maps-en. Nekem bevált. Szuperül megtervezi az útvonalat, egy megállóra kiírja a menetrendet.

A BKK.hu -n is sok hasznos infót találsz, nézd meg őket!

,,Melyik tömegközlekedési eszköz a legbiztonságosabb?"

Szerintem ugyanannyira biztonságos mindegyik, de inkább nappal az.

,,Gyalog biztonságos?"

Ez is inkább nappal.

Remélem valamennyire hasznos volt és jó utazást! 🙂

2021. júl. 25. 21:10
 2/5 anonim ***** válasza:
83%

Olyankor még leginkább csak éjszakai buszok vannak, sok választásod nincs. Illetve a körúton jár a 6-os vili egész éjszaka.

Google mapsban terveztesd meg a leggyorsabb utat. A gyaloglást nem erőltetném egyedül éjszaka.

2021. júl. 25. 21:28
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem mondható el általánosságban egy-egy éjszakai járatról, hogy az biztonságos-e vagy sem, ahogyan a belvárosi utcákról sem. Talán a legbiztonságosabbak azok a járatok, amelyeken sok a buliból hazamenő ember, vagy aki munkába tart, mert ha többen vannak, akkor sokkal kisebb eséllyel akarnak mondjuk kirabolni.

Sajnos manapság a biztonság már nagyban függ attól is, hogy milyen nemű vagy és hogy milyen a testalkatod. Én egy 185 centi magas fiatal srác vagyok, mászkálok mindig mindenhol, nincs olyan, hogy akkor ezt a környéket elkerülöm, mert szerintem veszélyes, még éjjel sem, soha nem volt semmi gáz, még csak hozzám sem szóltak. Nyilván a zűrös alakok is leginkább a védtelennek tűnő emberekkel kezdenek bármit is (rablás, kötekedés stb.).

2021. júl. 25. 21:55
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Az V. és VI. kerület nem különösebben gázos, azok azért elég elit kerületek. Egyébként éjszakai járatokon elég sokszor vannak ellenőrök és közteresek, így nem valószínű, hogy ott bajod legyen. Séta közben se hiszem, hogy gond lenne, de azért érdemes odafigyelni.
2021. júl. 25. 22:06
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

1)Ne hallgass zenét, akkor nem tudnak meglepni. Füles se legyen a füledben, tudja más is, hogy hallod őt.

2)Ha hallod, hogy jönnek mögötted, nyugodtan fordulj meg. Lehet, hogy csak egy pék, aki most megy munkába.

Nem akar mindenki megtámadni, és nem is szabad erre gondolni.

Ha zavar, hogy mögötted sétál valaki, nyugodtan engedd magad elé.

3) A kulcsod még BKV-ról leszállás előtt legyen a zsebedben, az utcán sétálva akár a kezedben.

Ha azt látják, hogy mindjárt hazaérsz, kisebb eséllyel néznek ki, és hát jó az, ha egy másodperc alatt a zárba tudod tenni, nem megy a keresgéléssel az idő.

4) tömegközlekedésen ne bámuld a fura alakokat. Provokáció.

Ha nő vagy, a részeg pasikat se nézd, azt hiszik flört, és esetleg összejön valami, ha már a buliban nem volt szerencséjük

5) A buszon úgy ülj, hogy a sofőr lásson. Nem mindig jön be, volt példa rá, hogy nem segített, de elvileg köteles figyelni, és vigyázni az utasok biztonságára is. De ehhez látnia kell. Ne ülj hátulra.

6) Gázspray. Önvédelmi boltokban kapni, kb. 5 ezer ft. A busz zárt hely, tehát ott csak egy barom használ ilyet. Ha a fentieket betartod, nem lesz baj a tömegközlekedésen.

A spray a kulcshoz hasonlóan még a buszon a zsebedbe kerül, vagy ha nincs, viszed a kezedben.

Ha leszólít este egy alak, vagy kellemetlenül érzed magad, ne engedd magadhoz két karnyujtásnál közelebb, aztán mutasd meg a sprayt.

Bőven elég megmutatni, sose használtam.

Tudják mi az, és ki fognak kerülni.

Amikor BP-re költöztem, 20 éves voltam, és 49 kg. Most 54 kg vagyok, és 30 éves. Soha nem volt baj.

Ennyi.

2021. aug. 7. 07:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!